Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Real System: Preneste svoju silu do počítača

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 2. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári sa snažia priniesť hráčom počítačových hier čo najvernejšie stvárnenie reality, či už samotným grafickým spracovaním hier alebo prídavnými pomôckami vo forme rôznych virtuálnych 3D okuliarov, diaľkových ovládačov a iných zariadení podporujúcich práve prežitok z hrania hier.

Výnimkou nie je ani zariadenie Real System, ktoré stavilo na prenos použitej sily používateľa na obrazovku. Sila tak bude mať priamy vplyv na výsledok hrania. A možno pri tom používateľ spáli aj nejaké tie kalórie.

Systém sa skladá z dvoch rukovätí kontrolujúcich silu úderu pripevnených remeňom k meraciemu zariadeniu, ktoré sleduje polohu, rýchlosť a smer ruky či pohyby tela. Spájacie remene sú prevedené v troch druhoch s rôznou silou odporu. Takže ani fyzicky menej zdatný používateľ nebude mať problém toto zariadenie obsluhovať.

Real System

Zariadenie počas hrania prostredníctvom algoritmov spracúva biometrické informácie, ako je použitá sila, rýchlosť a výdaj celkovej energie. Podľa toho sa premietnu tieto údaje napríklad pri hraní tenisu, udieraní mečom a podobne. Toto zariadenie by sa mohlo používať aj ako monitorovacie fitness zariadenie spolu s prídavnou aplikáciou.

Real System sa momentálne dá prepojiť so zariadením Kinect pre hernú konzolu Xbox One, s webovou kamerou v počítači, smartfóne alebo tablete a taktiež s virtuálnymi okuliarmi Oculus Rift.

Real System

Vývojári, hľadajúci podporovateľov cez star-up kampaň pridávajú k Real System zariadeniu aj súbor šiestich jednoduchých hier, ktoré ukazujú potenciál samotného zariadenia v praxi a mohli by tak osloviť aj prípadných vývojárov pohybujúcich sa na poli s počítačovými hrami.

Medzi pribalené hry patrí Tennis, VR Box, Wood Chop - sekanie dreva, Zombie Sushi, čo je hra kde hráč bojuje s mečom proti zombiám a snaží sa prežiť apokalypsu či Squat Box, kde hráč presúva a ukladá škatule. Kolekciu uzatvára Realm Fitness, čo je práve spomínaná základná aplikácia pre aeróbne cvičenia.

Real System by sa tak mohol stať ďalším zo zariadení, ktoré hráčovi prinesú pridaný pôžitok a pocit reality pri hraní obľúbených hier.

Real System