Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google Play spúšťa kolekciu hier s hmatovou odozvou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mobilné hry pre smartfóny bežiace na platforme Android získajú novú dimenziu hrania vďaka spoločnosti Immersion, ktorá vytvorila spôsob pridania hmatovej odozvy pre obľúbené mobilné hry. Tento vibračný systém vtiahne hráča viac do deja a môže simulovať pocit dažďa, poskakujúcu loptu alebo pocity pri riadení auta na trati.

Google Play tieto mobilné hry predstavuje v novej sekcii pod názvom „Enhaced Gameplay“, ktorá bude obsahovať najobľúbenejšie hry s upravenou hmatovou integráciou pre hráčov. Táto technológia vytvára jemné vibrácie pomocou pohonu motorčeka v mobilnom zariadení a aktivuje sa pri vykonávaní nastavených funkcií.

Spoločnosť Immersion spolupracovala s výrobcami hier ako sú Rovio, Ubisoft a ďalší. Vývojári môžu túto technológiu implementovať do svojich hier prostredníctvom uvoľneného SDK, ktorý má celý rad vstavaných efektov.

Immersion Enhaced Gameplay

Medzi hry podporujúce túto technológiu v edícii „Enhaced Gameplay“ patria: Angry Birds Friends, Archery Tournament and Basketball Tournament, Clouds & Sheep a Ninja Hero Cats, Drag Racing a Nitro Nation Stories, Fishing Superstars: Season 3, Hero Siege, Orbital Free, Solo Air, The Spookening, Trials Frontier.

Ich počet bude určite narastať a už teraz si môžete tieto mobilné hry sami vyskúšať cez Google Play.

Immersion Enhaced Gameplay