Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Speednite: Cyklopočítač a osvetlenie, ktoré sleduje pohyby vašej hlavy

Speednite: Cyklopočítač a osvetlenie, ktoré sleduje pohyby vašej hlavy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Speednite je kombinácia vode odolného zariadenia, ktoré obsahuje vstavaný svetlomet a cyklopočítač. Navyše zabudované osvetlenie so svietivosťou 800 lúmenov dokáže kopírovať pohyby hlavy cyklistu. Speednite dokonca laserom vyznačí ukazovatele na cestu, ak cyklista otočí hlavou jedným smerom, pretože chce zatočiť.

Základnou myšlienkou Speednite je, že ak sa pozeráte na kúsok cesty pred vami, vaša hlava je naklonená nadol a tak aj osvetlenie bicykla sa tak nastavení. Ak chcete vidieť cestu ďalej pred vami, hlava sa nakláňa nahor a svetlo sa zameria na vzdialenejší úsek. Takisto keď sa chystáte zatočiť, vaša hlava sa najprv obráti v tomto smere spolu so svetlom, no pridá s k tomu laserový indikátor, ktorý zvýrazní váš úmysel zatočiť pre ostatných účastníkov premávky.

Speednite je kombinácia LED sveltometu a cyklopočítača v predstavci bicykla

Presne tieto pohyby dokáže kopírovať Speednite vďaka pohybovému senzoru, ktorý je pripevnený k hornej časti cyklistickej prilby, a ktorý bezdrôtovo komunikuje so samotným cyklopočítačom a svetlometom Speednite, ktorý nahrádza predstavec na riadidlách. Na tie sa dá upevniť aj bezdrôtový ručný ovládač pre nastavenie funkcií zariadenia, takže sa nemusia vždy rozsvietiť lasery pre vyznačenie zatáčania, ak otočíte hlavou.

Osvetlenie v Speednite dokáže kopírovať pohyby hlavy cyklistu prostredníctvom malého senzora na prilbe

Cyklopočítač v Speednite zobrazuje údaje, ako je rýchlosť, kadencia, či dokonca frekvencia tepu srdca cez spárované zariadenie tretích strán. Ak sa spáruje s mobilnou aplikáciou pre systémy iOS a Android, môže cyklopočítač zobraziť GPS súradnice a v prípade, že detektor pohybu deteguje niečo, čo by mohlo vyzerať ako náraz, aplikácia odošle správu núdzovým kontaktom zo zoznamu. Dá sa to samozrejme nastaviť tak, aby sa správa zaslala po 10 sekundách, aby nevznikali plané poplachy.

Vymeniteľná a nabíjateľná lítium-iónová batéria by mala poskytnúť pri plnom výkone svetlometu výdrž okolo dvoch hodín. No pri nastavení slabšieho osvetlenia, alebo blikajúceho režimu sa výdrž pohybuje od 4 do 40 hodín. Celé zariadenie váži 330 gramov.

Speednite sa môže pochváliť aj svojou odolnosťou voči vode

Speednite je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde je k dispozícii za zástavu v sume 1200 HKD (približne 147 EUR), pričom plánovaná maloobchodná cena bude dvojnásobná. Na výber bude z dĺžok 90 alebo 100 milimetrov. V prípade, že bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánu výrobcu z Hong Kongu, prvé kusy by sa mali zasielať podporovateľom kampane v priebehu októbra 2017.

Speednite pomáha k zvýšeniu bezpečnosti aj s laserovými smerovými indikátormi