Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

SolSource Sport: Kompaktný prenosný solárny gril pre každú príležitosť

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť One Earth Designs už pred pár rokmi vyvinula sporák, ktorý sa dal použiť na grilovanie, vyprážanie a varenie len s využitím slnečnej energie. Tentoraz sa tím vývojárov zameral na prenosnosť a vytvoril kompaktnejšiu verziu s názvom SolSource Sport, ktorá sa dá pohodlne prenášať vo vlastnej špeciálnej taške, kdekoľvek len chcete.

SolSource Sport svojim dizajnom môže pripomínať televízny satelit, no starostlivo navrhnutá geometria má za cieľ zachytiť dostatok slnečného svetla pre výrobu tepla s ekvivalentom 1 000 wattovému výkonu. Podľa výrobcu sa dá grilovať, vyprážať či variť tak dlho, ako používateľ vidí tiene tvorené dostatkom slnečného svetla.

Mobilný gril SolSource Sport sa dá nastaviť v priebehu piatich minút a teplotu varu dosiahne v priebehu niekoľkých sekúnd, až do maximálnej teploty 200 ° C. Kompaktné telo má priemer 80 centimetrov a celé to váži len 4,5 kilogramu, čo je výrazná úspora oproti 18 kilogramom pôvodného sporáku SolSOurce Original.

SolSource Sport je kompaktný prenosný sporák, na ktorom sa pomocou solárnej energie dá grilovať, vyprážať či variť.

Vďaka tomu sa dá pohodlne vložiť do kufra auta a používateľ si ho môže vziať na pláž, do parku, na terasu, či na iné miesto bez toho, aby sa musel obávať, že sa počas grilovania budú tvoriť škodlivé emisie z uhlia. K dispozícii je aj špeciálna prenosná taška, v ktorej sa SolSource Sport môže prenášať z miesta na miesto.

Prenosný solárny gril SolSource Sport je momentálne súčasťou úspešnej start-up kampane na portáli Kickstarter, kde spoločnosť doteraz vyzbierala viac ako 90 000 dolárov a bez problémov tak bola prekročená požadovaná čiastka 20 000 dolárov. Do konca kampane zostáva ešte 15 dní a SolSource Sport je stále k dispozícii za 149 dolárov samostatne, alebo za 229 dolárov spolu so špeciálnou taškou na prenášanie. Expedícia prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na august tohto roku.

Solárny gril SolSource Sport má priemer 80 centimetrov a váži len 4,5 kilogramu, vďaka čomu sa dá zobrať kdekoľvek.