Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Facebook spustil platformu pre sledovanie pôvodnej video tvorby

Facebook spustil platformu pre sledovanie pôvodnej video tvorby
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Videá sa vo vyhľadávaní na sociálnej sieti Facebook stali populárnym médiom, ktoré láka pozornosť obrovského množstva používateľov. Softvérový gigant však pridáva novú platformu s názvom Watch, ktorá bude k dispozícii v aplikáciách pre rôzne operačné systémy, a ktorá prináša používateľom osobitný priestor pre prezeranie video obsahu pôvodnej tvorby.

Nová platforma Watch sa opiera o prvý pokus spoločnosti Facebook v oblasti vyhradeného priestoru pre videá, ktorý bol predstavený minulý rok ako záložka Video. Aplikácia Watch však bude prispôsobená každému používateľovi. Napríklad rôzne šou, ktoré by pre používateľa mohli byť zaujímavé, sú vyberané podľa toho, čo sledujú jeho priatelia a dajú sa nájsť v sekcii ako „Most Talked About“ (Najviac diskutované) alebo „What´s Making People Laugh“ (Videá rozosmievajúce ľudí).

Spoločnosť Facebook tvrdí, že interakcia, ktorá sa odohráva vo Facebook Live, s používateľmi komentujúcimi a reagujúcimi na videá v reálnom čase, bola kľúčovou pri navrhovaní novej platformu Watch. Rovnaké prvky teda budú hrať dôležitú úlohu aj tu. Používatelia sa budú môcť pozerať na videá spolu so svojimi priateľmi a ďalšími používateľmi, a môžu reagovať na komentáre sledujúcich, ktoré sa objavia počas prehrávania videa.

Spoločnosť Facebook spustila novú platformu Watch pre sledovanie pôvodnej video tvorby.

Platforma Watch bude obsahovať vopred nakrútené relácie, ako aj tvorbu v živom prenose, pričom samotná spoločnosť Facebook financuje niekoľko pôvodných formátov. Nachádza sa medzi nimi napríklad Nas Daily, v ktorom filmový autor vytvára videá každý deň s pomocou svojich fanúšikov, či Kitchen Little, čo je komediálna šou, v ktorej deti učia varia s profesionálnymi kuchármi prostredníctvom originálnych receptov.

Spoločnosť Facebook momentálne spolupracuje s malou skupinou vydavateľov video obsahu, no dúfa, že sa Watch stane platformou pôvodnej video tvorby pre všetkých tvorcov a vydavateľov. Platforma Watch je v súčasnosti k dispozícii pre limitovaný počet používateľov v USA pre mobilné, stolné a televízne aplikácie Facebook. Spoločnosť oznámila, že v najbližších týždňoch rozšíri dostupnosť platformy Watch aj pre ďalších používateľov. Dúfajme teda, že sa nezabudne ani na používateľov na Slovensku.