Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sega vydáva retro repliku ikonickej hernej konzoly Genesis

Sega vydáva retro repliku ikonickej hernej konzoly Genesis
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sega vydala svoju prvú 16-bitovú hernú konzolu Genesis (v našich končinách známa aj ako Mega Drive) pred takmer 20 rokmi. Teraz sa vracia v podobe retro modelu Sega Genesis Mini (Mega Drive Mini), ktorý získal moderné prvky a je doplnený o 40 predinštalovaných hier.

Podobne ako retro herné konzoly Sony Playstation Classic alebo Nintendo Classic Mini NES, aj Sega Genesis Mini je v podstate emulátor zabalený do plastového boxu v tvare zmenšej verzie pôvodnej konzoly z 90-tych rokov. V balení sa nachádzajú aj dva plnohodnotné káblové ovládače, ktoré sú navrhnuté podľa originálov. Replika sa pripája k televízory prostredníctvom kábla HDMI a je napájaná z USB portu.

Herná konzola Sega Genesis Mini (Mega Drive Mini).

Nová retro herná konzola bude dodávaná so 40 predinštalovanými hrami, no Sega z nich odhalila zatiaľ 10 titulov. V slušnom zozname sa nachádzajú hry ako Sonic the Hedgehog, Castlevania: Bloodlines, Altered Beast, Toejam & Earl, Ecco Dolphin, Dr. Robotnika, Space Harrier II, Shining Force, Comix Zone a Gunstar Heroes. Bez ohľadu na ďalších 30 titulov je to dosť veľkorysé množstvo v porovnaní s konkurentmi. NES Classic Mini obsahuje celkom 30 hier, zatiaľ čo SNES Mini má len 21 a PlayStation Classic len 20.

V balení sa nachádzajú aj dva plnohodnotné káblové ovládače, ktoré sú navrhnuté podľa originálov.

Ak vám Genesis Mini znie povedome, je preto, že výrobcovia ako AtGames ich už nejakú dobu robia. Rozdiel však spočíva v tom, že tento systém vyrába samotná spoločnosť Sega, čo by malo robiť hernú konzolu trochu autentickejšiu. V novinke je po prvý raz pridaný HDMI výstup.

Retro herná konzola Sega Genesis Mini (Mega Drive Mini) sa začne predávať od 19. septembra 2019 za cenu 79,99 dolárov. Úplný zoznam predinštalovaných hier bude nepochybne odhalený nejakú dobu pred oficiálnym predajom.

Herná konzola Sega Genesis Mini (Mega Drive Mini).