Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Modulárna sedačka BiT sa v okamihu premení na detský hrad

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fínski návrhári zo spoločnosti Living Spaces vytvorili modulárny koncept nábytku BiT, ktorý sa môže premeniť v priebehu niekoľkých sekúnd. Séria čalúnených tvarov sa ľahko spája s pomocou magnetov a používateľ tak získa možnosť modifikovať nábytok pre rôzne účely.

Myšlienka vychádza z inšpirácie riešenia šetriaceho priestor v malých domácnostiach, no zároveň išlo o vytvorenie zábavnej a inovatívnej obývacej izby alebo spálne pre rodiny s malými deťmi. Po niekoľkých rokoch vývoja konceptu teraz autori dúfajú, že sa ich výtvor dostane na trh prostredníctvom start-up kampane.

Modulárny nábytok Living Spaces BiT.

Kolekcia modulárnych tvarov BiT je špeciálne navrhnutá tak, aby sa dala jednoducho premieňať medzi niekoľkými usporiadaniami. Dielce sa dajú použiť pre vytvorenie trojmiestnej sedačky, modulárnej pohovky v tvare písmena L, dvojitej sedačky, jedného kresla, priestoru pre hranie počítačových hier, rozkladacieho stola, konferenčného stolíka, dajú sa tiež rozložiť na posteľ pre jednu alebo dve osoby či transformovať na hracie centrum pre deti.

Modulárny nábytok BiT je zjavne inšpirovaný aj detskými stavebnicami, vďaka čomu sa dá použiť na vytvorenie takmer akéhokoľvek tvaru, ktorý si vy alebo vaše deti vedia predstaviť. Malé časti navyše prinášajú výhodu toho, že sedačka je ľahká a jednoducho sa dá rozložiť a prepraviť alebo premiestniť. S ohľadom na bezpečnosť sa séria rôznych tvarovaných mäkkých častí pohoviek BiT upevňuje s pomocou silných magnetov vo vnútri dielcov.

Modulárny nábytok Living Spaces BiT.

Moduly nemajú rámovú konštrukciu a teda ani žiadne tvrdé rohy a časti, vďaka čomu sú bezpečné pre deti vo veku od štyroch rokov. Jednotlivé bloky sú vyrobené z materiálov, ktoré neobsahujú žiadne drevo ani jedovaté lepidlá, farby a laky. Do série tiež patria prvky chrbtovej opierky a k dispozícii je aj príslušenstvo, s ktorým si hráči môžu vytvoriť svoju ideálnu hernú stanicu.

Spoločnosť Living Spaces momentálne hľadá finančnú podporu pre rozbehnutie výroby prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo. Ceny sa začínajú od 206 EUR za dvojdielnu zostavu Ottoman Basic a k dispozícii sú rôzne zostavy podľa ich využitia. Distribúcia je naplánovaná na október tohto roku.

Modulárny nábytok Living Spaces BiT.

Modulárny nábytok Living Spaces BiT.