Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Herná konzola Xbox One S prechádza na digitálnu verziu bez disku

Herná konzola Xbox One S prechádza na digitálnu verziu bez disku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Microsoft oficiálne predstavila novú verziu hernej konzoly Xbox One S, ktorá bude bez Blu-Ray mechaniky a jej vydanie je naplánované na budúci mesiac. Novinka s názvom Xbox One S All-Digital Edition sa bude dodávať s predinštalovanými tromi populárnymi hrami.

Nová herná konzola Xbox One S All-Digital Edition je rovnaké zariadenie, ako predchádzajúci model Xbox One S, no bez Blu-Ray mechaniky. Na ukladanie stiahnutých hier majú používatelia k dispozícii pevný disk s kapacitou 1 TB. Na ňom si hráči nájdu už vopred nainštalované obľúbené herné tituly Minecraft, Sea of Thieves a Forza Horizon 3. Ako bonus navyše získa používateľ aj špeciálnu ponuku k službe Xbox Game Pass. Zvláštne je, že spoločnosť Microsoft nešpecifikuje, čo táto ponuka obsahuje. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o bezplatné predplatné na určitý čas, ale kto vie, na ako dlho.

Herná konzola Microsoft Xbox One S All-Digital Edition.

Výhodou vypustenia Blu-Ray diskov je, že herná konzola Xbox One S All-Digital Edition bude stáť o 50 dolárov menej ako terajší model Xbox One S. Spoločnosť Microsoft hovorí, že tento cenový rozdiel by mal zostať takýto, ak sa ešte neprehĺbi v budúcnosti.

Nová herná konzola Microsoft Xbox One S All-Digital Edition bude zaradená do predaja od 7. mája za cenu 249,99 dolárov.

Microsoft už roky smeruje k úplnej digitálnej budúcnosti. V poslednej dobe spoločnosť oznámila projekt xCloud, ktorý by streamoval hry pre Xbox One na televízory, počítače a dokonca aj na smartfóny. Uvidíme, či a kedy sa vývojárom tento smelý plán podarí realizovať, prostriedkov a technológií majú k tomu dostatok.

Herná konzola Microsoft Xbox One S All-Digital Edition.