Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Magio pláž prichádza s konceptom zodpovednosti k životnému prostrediu

Magio pláž prichádza s konceptom zodpovednosti k životnému prostrediu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bez slamky piješ rýchlejšie - aj takto sa chce svojim návštevníkom prihovárať tohtoročná Magio pláž. V poradí 13. ročník populárnej mestskej pláže prináša návštevníkom Tyršovho nábrežia úplne nový koncept zameraný na zodpovednosť voči životnému prostrediu. Slovak Telekom chce ukázať, že tráviť voľný čas, zabávať sa, aj pracovať sa dá aj zodpovedne.

Magio pláž sa vzdáva jednorazových, nerecyklovateľných plastov a dáva zelenú zálohovaným pohárom. Po novom návštevníci Magio pláže nedostanú do drinku automaticky plastovú slamku, v prípade záujmu si môžu kúpiť jej ekologickejšiu alternatívu - papierovú slamku.

EKO pláž nie je iba marketingovou frázou

 

Celý koncept naskočil na vlnu „života bez odpadu“. Preto tento rok prichádza s novinkou, vďaka ktorej budú návštevníci zvyšky jedál spolu s kompostovateľným riadom a príborom vhadzovať do nádoby na Magio bioodpad. Bioodpad z Magio pláže sa premení na kompost a elektrickú energiu prostredníctvom spracovania v elektrickom kompostéri a v bioplynovej stanici. Odhadom by sa tak malo počas trvania Magio pláže vyprodukovať až 13200 kWh elektrickej energie, čo predstavuje napríklad zohriatie vody pre približne 792 000 šálok kávy alebo kompletné pokrytie elektrickej energie pre približne 264 domácností na 1 mesiac. Aj takýmto spôsobom chce Slovak Telekom prispieť k minimalizovaniu odpadu, ktorý mestská pláž každý rok počas leta vyprodukuje.

Presne 80 dní zábavy a oddychu

 

Brány Magio pláže, sa pre verejnosť otvoria v piatok 14. júna a letná atmosféra bude pri nábreží Dunaja pulzovať do nedele 1. septembra.

Celá pláž dostala v tomto roku novú architektúru, vďaka ktorej sa znížilo množstvo stavebného odpadu. Magio pláž bude napájaná z alternatívnych zdrojov energie pomocou solárnych kolektorov a fotovoltických panelov. Znížil sa vizuálny a reklamný smog tak, aby viac zapadol do krajinnej architektúry. Návštevníci Magio pláže sa môžu tešiť na úplne nové prevádzky street food značiek a reštaurácii EDO-KIN, Bistro LA MARINE, NYC Corner. Priamo na pláži má vzniknúť aj nová značka pizze Slajs. V priestoroch pláže sa budú predávať aj bezobalové nanuky značky Marinela.

Návštevníci mestskej pláže sa môžu tešiť na bohatý kultúrny program, letné kino a obľúbené športové aktivity. Nová Magio pláž bude nielen o relaxe a zábave, ale aj o vzdelávaní. Preto na pláži vznikla nová coworkingová zóna a knižnica, kde sa budú pravidelne konať zaujímavé panelové diskusie, prednášky a workshopy na aktuálne témy. Priamo na pláži sa návštevníci môžu zoznámiť s fungovaním Smart city riešení ako odpadový manažment, Smart meteostanica či Smart lavička.

Magio pláž prináša leto plné zážitkov, koncertov, chutí, zábavy a vzdelávania vďaka spoločnosti Slovak Telekom v spolupráci s Hlavným mestom SR Bratislava a MČ Bratislava - Petržalka, realizátorom projektu Institute of Promotion a podpore partnerov Západoslovenská energetika, Procter&Gamble, Swiss Re, Československá obchodná banka, Heineken Slovensko, Fernet Stock, Lenovo Slovakia, Renault Slovensko, Železničná spoločnosť Slovensko, Tchibo, Oriflame, Adidas a mediálnych partnerov Zoznam, TV JOJ, Europa2, Bigmedia, News and Media Holding. Garantmi za menej odpadu na Magio pláži sú Inštitút cirkulárnej ekonomiky, CMT Group, Zemito a Natur-Pack.

Viac a podrobne sa o plážových novinkách, dennom programe či rezervácii športovísk dozviete na www.magioplaz.sk, facebookovej stránke, ale aj v aplikácii Magio pláž.

(Zdroj: Tlačová správa Slovak Telekom)