Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nintendo vyľahčuje hernú konzolu Switch pre hranie na cestách

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po veľkom úspechu s hernou konzolou Nintendo Switch sa výrobca rozhodol vytvoriť novú variáciu s názvom Nintendo Switch Lite, ktorá je menšia a lacnejšia. Táto herná konzola je navrhnutá ako vreckové zariadenie s pevne pripojenými ovládačmi Joy-Cons pre pohodlné hranie, kdekoľvek sa používateľ práve nachádza.

Nová herná konzola Nintendo Switch Lite má 5,5 palcový displej, oproti väčšiemu 6,2 palcovému displeju, ktorým je vybavená pôvodná herná konzola Switch. No hráčov láka nielen svojimi menšími rozmermi, ale aj výrazným poklesom ceny. Bude sa predávať za 199,99 dolárov, čo je o dve tretiny nižšia cena v porovnaní so starším súrodencom. Takže doteraz nerozhodní hráči, ktorí pokukovali po Switchi, sa môžu ponoriť do herného sveta so Switch Lite.

Herná konzola Nintendo Switch Lite bude dostupná v tyrkysovej, sivej a žltej farbe.

Ponuka hier bude pritom takmer rovnaká ako na Nintendo Switch. Spoločnosť Nintendo hovorí, že niektoré tituly môžu mať obmedzenia, pokiaľ ide o stolný režim hrania, ktorý verzia Lite nepodporuje. Nepodporuje ani HD Rumble ani IR Motion Camera a neexistuje k nej žiadny stojan. Hoci sú ovládače Joy-Cons v prípade Switch Lite pevne spojené s konzolou, používateľ môže k nej bezdrôtovo pripojiť ďalší pár.

Herná konzola Nintendo Switch Lite.

Vďaka kompaktnejším rozmerom a menšiemu displeju však hráči môžu vyťažiť z dlhšej výdrže batérie. Spoločnosť Nintendo uvádza dobu 3 až 7 hodín na jedno nabitie, v závislosti od hry, ktorú používateľ hrá. Pre porovnanie, Nintendo Switch má oficiálnu výdrž batérie uvádzanú v rozmedzí 2,5 – 6,5 hodín.

Vyľahčená herná konzola Nintendo Switch Lite by mohla pritiahnuť ešte viac hráčov a dala by sa vnímať ako skutočný nástupca Nintendo 3DS. Do predaja sa dostane od 20. septembra a na výber bude v žltej, sivej a tyrkysovej farbe. Výrobca plánuje časom pridať aj ďalšie farebné variácie.

Herná konzola Nintendo Switch Lite.