Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ovládač 3dRudder zapojí do hrania s Playstation VR aj vaše nohy

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hranie hier vo virtuálnej realite prináša pohlcujúce zážitky, no stále býva problémom, ako sledovať nohy hráča. Jedno z riešení poskytuje ovládač 3dRudder v tvare vyvažovacieho disku, vďaka ktorému hráči môžu riadiť pohyb vo virtuálnej realite svojimi nohami. Toto zariadenie je už dostupné aj pre používateľov okuliarov PlayStation VR.

3dRudder v podstate vyzerá ako cvičiaca balančná podložka Bosu, s plochým kruhovým povrchom, ktorý je umiestnený na vypuklej pologuli lopty. Hráči umiestnia na dosku svoje nohy a potom s nimi rôznymi spôsobmi pohybujú tak, aby v hre vykonali rôzne pohyby. Napríklad naklonením vpred sa chodí dopredu, naklonením na päty zase dozadu. Naklonením do strán sa ustupuje do bokov, zatiaľ čo otáčaním nôh doľava alebo doprava sa daným smerom zatáča s hernou postavou.

Herný ovládač 3dRudder pre PlayStation VR.

Ovládač 3dRudder je pomerne intuitívny na používanie a hráča do virtuálnej reality vtiahne o niečo viac ako len s pomocou ručných ovládačov. Rozhodne ide o elegantnejšie riešenie, ako sa pohybovať vo virtuálnom svete, ako je súčasná najčastejšie používaná metóda teleportácie, ktorá na hráčov pôsobí rušivo. 3dRudder bol k dispozícii pre VR okuliare pripojené k počítačom, ako sú napríklad Oculus Rift. No teraz ako licencované príslušenstvo si ho môžu vyskúšať už aj hráči používajúci systém PlayStation VR.

Herný ovládač 3dRudder pre PlayStation VR.

Účelom ovládača 3dRudder pre PlayStation VR je, aby prirodzene spolupracoval s bežným ovládačom DualShock 4 alebo s ovládačmi PlayStation Move pre snímanie pohybu rúk. Je pritom kompatibilný s 35 hernými titulmi, vrátane Space Junkies, Firewall Zero Hour, Intruders: Hide and Seek a Sairento VR. Zoznam by sa mal v nasledujúcich mesiacoch a rokoch rozrastať o množstvo ďalších titulov.

Herný ovládač 3dRudder pre PlayStation VR je k dispozícii na stránke výrobcu za cenu 119 EUR.

Herný ovládač 3dRudder pre PlayStation VR.