Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lego vytvorilo stavebnicu Medzinárodnej vesmírnej stanice ISS

Lego vytvorilo stavebnicu Medzinárodnej vesmírnej stanice ISS
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lego pridáva do svojho portfólia stavebníc s vesmírnou tematikou repliku Medzinárodnej vesmírnej stanice ISS. Najnovší produkt z programu Lego Ideas sa skladá z 864 kusov a obsahuje pohyblivé časti, ktoré napodobňujú realistické funkcie laboratória na obežnej dráhe.

Rovnako ako stavebnica s replikou legendárnej rakety Saturn V Apollo, aj stavebnica repliky Medzinárodnej vesmírnej stanice ISS, aby inšpirovala mladých aj starých nadšencov vesmírnej tematiky a do obývacej izby im priniesla niektoré z najväčších technických úspechov ľudstva.

Lego stavebnica repliky Medzinárodnej vesmírnej stanice ISS.

Lego stavebnica repliky Medzinárodnej vesmírnej stanice ISS obsahuje celkovo až 864 dielov a po postavení meria 20 cm na výšku, 41 cm na dĺžku a 49 cm na šírku. Skladá sa z tela samotnej vesmírnej stanice, spolu s jej ôsmimi solárnymi panelmi, ktorých poloha sa dá nastaviť rovnako ako v prípade skutočnej vesmírnej stanice ISS.

Lego stavebnica repliky Medzinárodnej vesmírnej stanice ISS.

Medzi ďalšie funkcie, ktoré napodobňujú reálne funkcie Medzinárodnej vesmírnej stanice ISS, patrí robotická ruka Candarm2, ktorá slúži na zachytenia a pripojenie kozmickej lode. Ďalej patria do výbavy tri malé nákladné kozmické lode a dvojica figúrok astronautov. Po poskladaní sa dá hotový model namontovať na stojan a môže sa vystaviť na poličke vo vitríne, na stole, či kdekoľvek inde.

Stavebnica repliky Medzinárodnej vesmírnej stanice ISS od Lego Ideas bude k dispozícii už od 1. februára za cenu 69,99 EUR (cena môže byť odlišná v jednotlivých európskych krajinách).

Lego stavebnica repliky Medzinárodnej vesmírnej stanice ISS.