Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

GerTent vám poskytne ultimátne pohodlie počas kempovania

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dlhšie dobrodružné výpravy do prírody bez správneho stanu môžu chladným a skľučujúcim zážitkom. No čo ak by existoval spôsob, ako spojiť pohodlie s dobrodružstvom a vy by ste sa mohli túlať po svete bez ohľadu na to, aké je ročné obdobie?

Riešenie nesie názov GerTent a jeho dizajn vychádza z tradičného obydlia mongolských kočovníkov, ktoré sa nazýva ako ger, no je známe aj ako jurta. Stan GerTent sa ľahko prepravuje a je navrhnutý tak, aby sa v zloženom stave zmestil do akéhokoľvek vozidla. Po príchode na miesto určenia sú dve osoby schopné zmontovať stan už v priebehu 10 až 15 minút. Rám je vyrobený z hliníka 6061, zatiaľ čo stanová plachta je vyrobená z poly-bavlneného plátna a podlahu tvorí odolný ripstop PVC materiál.

Odolný a pohodlný celoročný stan GerTent

Kruhový tvar stanu prispieva k zvýšenej odolnosti proti silnému vetru a použité materiály zabezpečia lepšiu tepelnú izoláciu. No podľa výrobcu, spoločnosti OVOO, tento tvar tiež zabezpečí rovnomerný prístup prirodzeného svetla, pohodlný obytný priestor a optimálnu ventiláciu vzduchu. Konštrukcia obsahuje priestor na spanie a štyri rôzne možné dvere znamenajú, že interiér sa dá rozdeliť na samostatné štvrte.

Odolný a pohodlný celoročný stan GerTent

Ak potrebujete viac miesta, dá sa GerTent prepojiť s ďalšími stanmi na spanie. K hlavným predným dverám je možné pripojiť verandu, ktorú môžu kempujúci využiť na uskladnenie vecí alebo na prespanie 2 až 3 osôb. Dizajn štvorsezónneho stanu GerTent tiež umožňuje používateľom vykurovať vnútro kachľami a udržať tak príjemné teplo v stane aj počas chladného počasia. Komín, ktorý je vyrobený z nehorľavého materiálu, dokáže odolať teplote až do 200 stupňov Celzia.

Odolný a pohodlný celoročný stan GerTent sa dá získať prostredníctvom podpory start-up kampane na portáli Kickstarter za 2 058 SGD (približne 1 365 EUR). Dodávka prvých kusov pre podporovateľov je naplánovaná na júl 2020.

Odolný a pohodlný celoročný stan GerTent