Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Knôt sviečky Candle Touch zapálite jednoducho cez smartfón

Knôt sviečky Candle Touch zapálite jednoducho cez smartfón
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zapáliť relaxačnú sviečku nie je zložité, no ak ich chcete zapáliť každý deň viac, môže to byť trochu otravné. Čo však, ak by ste si mohli sviečku zapáliť pohodlne na diaľku? Presne to ponúka nová relaxačná sviečka so skutočným plameňom a voskom, ktorá sa zapaľuje prostredníctvom Bluetooth technológie.

Samotná sviečka Candle Touch sa skladá zo základne, ktorá obsahuje nabíjateľnú batériu a ďalšiu elektroniku, spolu s vonnou látkou z kokosového vosku, ktorá sa priskrutkuje k tejto základni. Cez telo sviečky tiahne bavlnený knôt, ktorý je obklopený cievkou z drôtu. Používateľ potom sviečku bezdrôtovo aktivuje prostredníctvom Bluetooth pripojenia cez sprievodnú mobilnú aplikáciu pre operačné systémy iOS a Android. Základňa tak vyšle do vodiča elektrický prúd, ktorý spôsobí zahriate a zapálenie knôtu.

Bluetooth relaxačná sviečka Candle Touch.

Keď sviečka horí, kokosový vosk sa roztápa, čím sa postupne uvoľňuje jedna z deviatich dostupných vôní. Jedno telo z vosku by malo podľa možností vydržať až do 40 hodín používania, kým sa všetok vosk neroztopí a nebude potrebné vložiť novú voskovú náplň.

Aplikácia komunikuje so sviečkou prostredníctvom najnovšej bezdrôtovej technológie Bluetooth 5.0 s dosahom do maximálnej vzdialenosti 18 metrov od sviečky. Používateľ môže pomocou aplikácie zapáliť až 10 sviečok Candle Touch naraz. Funguje to však iba vtedy, ak je smartfón v priamej viditeľnosti sviečky. Zapaľovanie môže byť chránené heslom, aby sa zabránilo neoprávnenému použitiu, napríklad deťmi. Sviečka sa dá zahasiť položením pribaleného vrchného krytu.

Bluetooth relaxačná sviečka Candle Touch.

Relaxačná sviečka Candle Touch sa dá objednať prostredníctvom prebiehajúcej start-up kampane na portáli Kickstarter za finančnú podporu v sume 49 dolárov. V balení sa nachádza základňa s krytom a jedno voskové telo sviečky. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 79 dolárov. Voskové náplne by mali byť následne dostupné na webovej stránke výrobcu. Distribúcia by sa mala začať v septembri 2020.

Na podobnom systéme, no bez možnosti zapaľovania na diaľku, funguje aj sviečka Lumos.

Bluetooth relaxačná sviečka Candle Touch.