Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Axxis je šikovný vreckový nôž a ostrá sekerka v jednom

Axxis je šikovný vreckový nôž a ostrá sekerka v jednom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoľahlivý nôž je nevyhnutným nástrojom pre každého dobrodruha v prírode, no často sa stane, že by sa hodila viacej sekera. Spoločnosť Blade Daddy Blade WerX preto prichádza s multifunkčným náradím, ktoré ľahko prevezme úlohu rezania, no ak si to situácia vyžaduje, dá sa pripevniť aj k rukoväti a stane sa z neho ostrá sekera.

Multifunkčný nástroj s názvom Axxis je navrhnutý tak, aby odľahčil dobrodruhom váhu ich batohov počas výletov v divočine. Oceľový nástroj s povrchovou úpravou z nitridu titánu má ostré čepele na troch hranách. V konštrukcii nástroja sú integrované otvory pre prsty, ktoré umožnia používateľovi uchopiť nástroj až 10 rôznymi spôsobmi.

Multifunkčný nástroj Axxis poslúži ako nôž alebo ručná sekerka.

Vďaka tomu sa dá Axxis používať ako nôž alebo ručná sekerka napríklad pre prípravu jedla a sekanie vetvičiek pri ohnisku. Ak by však bolo potrebné vykonávať náročnejšie úlohy, môže používateľ priviazať nástroj k malej vetve, ktorá nahradí klasickú rukoväť. Nástroj sa priväzuje práve cez uvedené otvory pomocou takzvanej paracord lanka, čiže parašutistického lanka, ktoré má dĺžku 3 metre. Z nástroja sa tak stane účinná sekera aj na štiepanie hrubšieho dreva.

Pomocou paracord lanka sa dá Axxis priviazať k vetve, ktorá zastúpi rukoväť sekery.

Bez pripevnenej rukoväti váži Axxis 403 gramov, zatiaľ čo dĺžka čepele meria 13,5 centimetra. Súčasťou výbavy je okrem paracord lanka aj karabína a ochranné puzdro pre ľahšie a bezpečnejšie prenášanie nástroja.

Spoločnosť Bone Daddy Blade WerX hľadá finančné prostriedky pomocou start-up portálu Kickstarter, kde svoj multifunkčný nástroj Axxis ponúka za 135 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 169 dolárov. Prvé kusy pre podporovateľov kampane by sa mali začať dodávať v októbri 2020.

Multifunkčný nástroj Axxis.