Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Turistická palica Toporo obsahuje 6 nástrojov na prežitie v prírode

Turistická palica Toporo obsahuje 6 nástrojov na prežitie v prírode
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo spoločnosti Toporo vytvorili výstroj pre dobrodruhov, ktorá zvonku vyzerá ako bežná nastaviteľná turistická palica. No dokáže toho oveľa viac ako len odľahčiť zaťaženie unavených kolien. Vo vnútri sa totiž nachádza až šesť rôznych nástrojov, ktoré sa môžu zísť v odľahlej prírode.

Tento starostlivo navrhnutý turistický doplnok sa jednoducho nazýva Trekking Pole a jeho nastaviteľné telo je vyrobené z hliníka. Dá sa teda výškovo upraviť podľa požiadaviek používateľa až na dĺžku 125 centimetrov alebo sa dá zložiť do dĺžky 52 centimetrov. Robí sa to prostredníctvom sady odnímateľných častí, ktoré sa dajú pridať k hlavnej tyči jednoduchým skrutkovacím pohybom.

Multifunkčná turistická palica Toporo Trekking Pole.

No a tu sa skrýva celý trik, v každej odnímateľnej časti trekingovej palice sú totiž umiestnené vlastné nástroje na prežitie. Patrí sem píšťalka a ocieľka na založenie ohňa, pílka skombinovaná s otváračom na fľaše, nôž rovnako spárovaný s otváračom na fľaše a nakoniec hlava s plochým skrutkovačom na jednej strane a s krížovým skrutkovačom na druhej strane. Každý z týchto nástrojov má gumené tesnenie, ktoré chráni nástroj pred poškodením vodou a zaiťuje jeho bezpečne uchytenie. Na spodnej časti palice je noha, ktorá absorbuje nárazy.

Multifunkčná turistická palica Toporo Trekking Pole.

Nová multifunkčná turistická palica Toporo Trekking Pole je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať už od 85 CAD (približne 56 EUR). To je 30 percentná zľava oproti plánovanej maloobchodnej cene. Vývojárom sa už podarilo prekročiť stanovený finančný cieľ a tak by nič nemalo brániť v tom, aby sa produkt dostal k podporovateľom kampane už v auguste 2020.

Multifunkčná turistická palica Toporo Trekking Pole.