Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lego Technic pridáva do zbierky zmenšeninu Lamborghini Sián

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Stavebnice Lego Technic majú nový prírastok v podobe miniaturizovanej verzie najvýkonnejšieho automobilu Sián FKP 37 spoločnosti Lamborghini. Stavebnica so zmenšeninou príznačne zeleného vozidla v mierke 1 : 8 pritom obsahuje až 3 969 kusov.

V septembri minulého roka debutovala automobilka Automobili Lamborghini so svojim modelom Sián FKP 37 na autosalóne vo Frankfurte. Partnerstvo so spoločnosťou Lego Group teraz prenieslo toto športové vozidlo do obľúbenej stavebnice pre malých aj veľkých, ktorá ho rozdelila až na 3 696 kusov.

Zmenšeniny automobilov v súpravách Lego Technics sú samé o sebe skvelé, aj keby išlo len o stacionárne modely, ale to, čo ich posúva na vrchol sú jednotlivé funkčné komponenty.

Stavebnica Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37.

Model Lego Sián s dĺžkou 60 centimetrov má funkčné výklopné dvere, ktoré poskytnú prístup do kokpitu s funkčným radením osemstupňovej sekvenčnej prevodovky. Stavebnica tiež obsahuje motor V12, predné a zadné tlmiče kolies, volant s logom Lamborghini pre ovládanie predných kolies a nastaviteľný zadný spojler. Po otvorení kapoty sa vám odhalí cestovná taška Lamborghini, spolu so sériovým číslom, ktoré vám odomkne online videoobsah o návrhu skutočného automobilu a jeho prerode do stavebnice Lego Technic.

Stavebnica Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37.

Odtiene limetkovej zelenej farby na zmenšenine Lego Technic sú o niečo jasnejšie ako tlmenejšia zelená debutujúceho modelu superauta Lamborghini Sián. No vyznačuje sa rovnakými zlatými kolesami ako skutočný automobil. Spoločnosť Lego Group sa tiež rozhodla svoju stavebnicu prezentovať podobným spôsobom na malom pódiu so všetkými svetelnými efektmi, ako sa dá vidieť na vydanom videu.

Stavebnica Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37 sa už predáva vo vyhradených obchodoch Lego a na stránkach výrobcu za cenu 379,99 dolárov. Väčšie globálne uvedenie na trh je naplánované na 1. august.

Stavebnica Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37.