Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony konečne odhaľuje podobu novej hernej konzoly PlayStation 5

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po dlhej dobe zdržanlivých informácií nám spoločnosť Sony konečne odhalila, ako bude vlastne vyzerať jej nadchádzajúca herná konzola PlayStation 5. Nakoniec budú existovať jej dve verzie – jedna s Ultra HD Blu-Ray prehrávačom a druhá bez neho. Sony oznámila aj desiatky hier a ďalších doplnkov, ktoré budú sprevádzať vydanie hernej konzoly na trh.

Vývojári zo Sony sa nebáli experimentovať a prekvapili nás zaujímavým dizajnom hernej konzoly PlayStation 5, ktorá v štýlových tvaroch v sebe kombinuje bielu a čiernu farbu. Najväčším prekvapením odhalenia hardvéru však je to, že existujú dva modely. Jeden je dodávaný s Ultra HD Blu-Ray prehrávačom, zatiaľ čo druhý je iba digitálny, čo znamená, že si používateľ bude musieť stiahnuť všetky hry z obchodu PlayStation Store na disk. Druhá verzia samozrejme vyzerá o niečo štíhlejšia a nepochybne by mala byť aj lacnejšia.

Herná konzola Sony PlayStation 5.

Spoločnosť Sony tiež predviedla rad príslušenstva, ktoré sa drží v rovnakom dvojfarebnom duchu. K dispozícii bude nabíjacia stanica DualSense, ktorá dokáže nabíjať dva herné ovládače súčasne, HD kamera, diaľkový ovládač Media Remote a slúchadlá Pulse 3D Wireless Headset.

K dispozícii budú dve verzie hernej konzoly PlayStation 5.

Veľkou témou prezentácie bolo aj predstavenie hier, ktoré budú uvedené spolu s vydaním hernej konzoly PlayStation 5. Medzi exkluzívnymi hrami pre PS5 sú pokračovania niektorých najväčších hitov z PS4, ako je Spider Man a Horizon: Zero Dawn, ako aj úplne nové hry Ratchet & Clank: Rift Apart, Gran Turismo 7, remaster Demon´s Souls a Sackboy: A Big Adventure.

Nová herná konzola Sony PlayStation 5 by mala byť vydaná koncom tohto roku, aj keď stále nebol stanovený dátum ani cena.

Spoločnosť Sony tiež predstavila rad príslušenstva pre novú hernú konzolu PlayStation 5.