Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Automatizované šachy pridávajú videohovor pre hranie počas pandémie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo spoločnosti Square Off, ktorí stoja za inteligentnými šachovnicami, ešte viac rozšírili zážitok z hrania šachov zavedením funkcie videohovorov. Teraz, okrem toho, že môžete hrať na fyzickej doske proti iným hráčom, je možné im tiež volať prostredníctvom videa, a bezpečne si s nimi zahrať aj počas pandémie COVID-19.

Prostredníctvom funkcie videohovoru sa používatelia môžu spojiť s ostatnými hráčmi kdekoľvek na svete a hrať šachy podobne, akoby sedeli pred sebou. Keďže počas pandémie COVID-19 zostalo mnoho ľudí doma, táto funkcia poskytuje toľko potrebné spoločenské spojenie, ktoré sa stalo veľkou podstatou hry. Spoločnosť Square Off pritom zaznamenala až 30% zvýšenie počtu prihlásených hráčov pre hranie hier na ich šachovniciach.

Produkty spoločnosti Square Off fungujú v oblasti stolných hier s inteligentnými šachovnicami, ktoré sa vyznačujú automatizovanými pohybmi figúrok pre hranie proti pripojeným hráčom z celého sveta alebo proti adaptívnej umelej inteligencii, s možnosťou prispôsobeného tréningu podľa schopností hráča.

Inteligentné šachovnice Square Off pridávajú funkciu videohovoru.

Všetko sa to pritom začalo v roku 2017, kedy bola uvedená prvá automatická šachovnica. Po prvý krát sa tak hráči mohli na diaľku spojiť a hrať proti iným hráčom z celého sveta na vlastnej doske s telerobotikou. Po tomto úspechu sa spoločnosť Square Off rozhodla koncom roku 2019 priniesť najnovší model šachovnice Square Off Neo a multifunkčného modelu Square Off Swap pre hranie viacerých stolných hier na šachovnici.

Obidva modely sa stále dajú objednať prostredníctvom crowdfundingovej platformy Indiegogo.

Inteligentné šachovnice Square Off pridávajú funkciu videohovoru.