Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prvé kino s technológiami LG LED Cinema Display a Dolby Atmos

Prvé kino s technológiami LG LED Cinema Display a Dolby Atmos
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spustením vôbec prvého svetového kina vybaveného technológiou LG LED Cinema Display nadchla spoločnosť LG Electronics divákov na Tchaj-wane. Návštevníci si pri sledovaní užili jedinečný zvuk Dolby Atmos.

Premietanie prebehlo v spolupráci s predným tchajwanským divadelným reťazcom Showtime Cinemas, ktorý taktiež ako prvý plánuje tradičné projektory celkom nahradiť technológiou LED.

Spoločnosti LG a Dolby Laboratories úzko spolupracovali na integrácii mediálneho serveru Dolby (IMS3000) s inovatívnym LED displejom LG. Dolby IMS3000 umožňuje filmom prehrávať Dolby Atmos v maximálnej kvalite a vytvoriť takú zvukovú scénu, ktorá celkom uchváti publikum. Zvuk plno korešponduje s premietanými scénami. Párovanie Dolby Atmos s realistickými obrazmi LED Cinema Display LG vytvára pohlcujúci zážitok a divák si odnáša ešte intenzívnejší a nezabudnuteľný pocit zo sledovania.

Štrnásť metrov široká a sedem metrov vysoká LG obrazovka ponúka detailný a oslňujúci 4K obraz. Na rozdiel od niektorých bežných digitálnych projektorov zaisťuje systém LG vynikajúcu kvalitu obrazu bez akéhokoľvek skreslenia. Vďaka svojej schopnosti ovládať každý jednotlivý pixel, zaručuje LG LED Cinema Display vynikajúci kontrastný pomer a presnú reprodukciu farieb. Okrem toho taktiež splňuje najvyššie štandardy pre zabezpečenie obsahu a certifikáciu DCI (Digital Cinema Initiatives).

Prvé kino s technológiami LG LED Cinema Display a Dolby Atmos.

„Našim zámerom je pozdvihnúť filmové zážitky nad rámec toho, na čo sú spotrebitelia zvyknutí," hovorí Paik Ki-mun, vedúci divízie Komerčné monitory LG Electronics Business Solutions Company. „Sme presvedčení, že pokročilé technológie, ktoré stoja za LG LED Cinema Display a Dolby Atmos, zvýšia náš podiel na rastúcom trhu s LED kinematografiou," dodáva.

„Sme nadšení zo spolupráce so spoločnosťou LG Electronics, vďaka ktorej môžeme návštevníkom na Tchaj-wane priniesť to najlepšie z našich odborných znalostí a skúseností," hovorí Jed Harmsen, viceprezident Cinema & Content Solutions spoločnosti Dolby Laboratories, Inc. „S realistickými obrazmi vytvorenými LG LED Cinema Display a pohlcujúcim zvukom Dolby Atmos, si diváci môžu vychutnať skvelý a podmanivý filmový zážitok."

Prvé kino s technológiami LG LED Cinema Display a Dolby Atmos.

(Zdroj: Tlačová správa LG Electronics)