Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Osobné kino Cinera Edge vám pred oči umiestni 5K OLED displej

Osobné kino Cinera Edge vám pred oči umiestni 5K OLED displej
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zariadenie s displejom, ktorý meria menej ako jeden palec, znie v modernej dobe trocha smiešne. No osobné kino Cinera Edge to kompenzuje tým, že tento displej sa nachádza len centimetre od očí používateľa a poskytne my zážitok z 5K OLED displeja, spolu s priestorovým ozvučenínm Dolby Surround Sound.

Nové zariadenie Cinera Edge obsahuje dvojicu OLED displejov, z ktorých každý meria len 0,83 palca (21 milimetrov). Do tohto malého priestoru sa však vývojárom podarilo napchať rozlíšenie 2 560 x 1 440 pixelov pre každé oko. Keď to spojíme, vychádza niečo podobné 5K displeju. Aspoň čo sa týka horizontálneho rozlíšenia, pretože vertikálne rozlíšenie dosahuje len polovicu „skutočného“ 5K rozlíšenia.

Headset pre osobné kino Cinera Edge

Zorné pole je 66 stupňov a vzhľadom na to, že používateľ má v podstate natlačené svoje oči na displej, výrobca tvrdí, že je to sledovania obrazovky s uhlopriečkou 1 200 palcov (30,5 m) zo vzdialenosti 20 metrov. Samotné zariadenie má kompaktné rozmery, meria 197 x 207 x 103 mm a váži 490 g. Spoločnosť tvrdí, že ťažisko je posunuté do strán a nie dopredu, aby sa uľahčilo nosenie zariadenia po dlhšiu dobu. Integrovaná batéria s kapacitou 5 200 mAh pritom vydrží približne tri hodiny na jedno nabitie, čo by malo stačiť na väčšinu filmov.

Systém je založený na operačnom systéme Android 7 a používateľ môže natívne spúšťať streamingové aplikácie, ako sú Netflix, YouTube, HBO Max, Disney +, Hulu a Twitch. K dispozícii je tiež slot na microSD kartu, z ktorej sa dajú načítať video súbory.

Headset pre osobné kino Cinera Edge

Model Pro obsahuje tiež port HDMI, takže sa dá pripojiť v podstate k akémukoľvek Blu-Ray prehrávaču, počítaču, k hernej konzole alebo k inému zdroju. Tento model sa tiež môže pochváliť priestorovým zvukom Dolby Digital a väčšou úložnou kapacitou 32 GB, oproti 16 GB v bežnom modeli.

Headset pre osobné kino Cinera Edge je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter. Bežný model sa dá získať za 449 dolárov (plánovaná maloobchodná cena 799 dolárov), zatiaľ čo model Cinera Edge Pro je k dispozícii za 549 dolárov (plánovaná maloobchodná cena 999 dolárov). Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v decembri 2020.

Headset pre osobné kino Cinera Edge