Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S kvetináčom Pico je pestovanie domácich rastlín zábavou

S kvetináčom Pico je pestovanie domácich rastlín zábavou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie každému sa darí s pestovaním citlivých kvetín a preto vývojári podávajú pomocnú v podobe inteligentných kvetináčov, ktoré túto činnosť uľahčia. Jedným z najnovších je Pico, čo je vlastne systém mini-kvetináčov s automatickou závlahou, ktoré môžu byť navzájom elektricky spojené.

Každý z kvetináčov Pico pozostáva z hlavnej nádoby, ktorá je vyrobená z plastu, spolu s LED lampou so štyrmi diódami, ktorá má hliníkové telo a je namontovaná na teleskopickom ramene z nehrdzavejúcej ocele. Vďaka tomu sa dá lampa výškovo posúvať, aby sa jej poloha prispôsobila rastúcej rastline v kvetináči.

Používatelia do kvetináča len umiestia zeminu a semeno podľa vlastného výberu a potom nalejú vodu do vonkajšej nádržky v kvetináči. Kapilárnym pôsobením táto voda postupne presakuje z rezervoáru, cez pórovité telo hlavnej nádoby rovno do pôdy. Týmto spôsobom má rastlina neustály prístup k závlahe. Používateľ môže kontrolovať hladinu vody v nádrži cez priehľadnú časť v nádobe a postupne ju dopĺňať. Podľa vývojárov stačí doplniť vodu približne raz za týždeň.

Inteligentný kvetináč Pico.

LED lampa je spočiatku umiestnená v najnižšej výške, priamo nad zeminou. Ako rastlina rastie, môže byť rameno predĺžené tak, aby sa s rastlinou zdvihla aj lampa, až do maximálnej výšky 22 centimetrov. Lampa nie je napíjaná batériou, takže musí byť zapojená do samostatného zdroja napájania pomocou USB kábla. Pri použití štandardnej 5 V / 1 A nabíjačky k telefónu sa dajú spojiť až tri kvetináče Pico dokopy, pričom medzi nimi vedú samostatné káble. S použitím 5 V / 3 A nabíjačky sa dá zapojiť až šesť kvetináčov naraz.

Inteligentný kvetináč Pico.

V základnom nastavení sa LED diódy v lampe rozsvietia hneď po jej zapojení. K dispozícii je však voliteľná jednotka časovača, ktorá umožní používateľovi si nastaviť lampu podľa vopred naprogramovaného plánu. Každý kvetináč sa dá jednoducho umiestniť na stôl alebo zavesiť na rôzne zvislé plochy.

Inteligentný kvetináč Pico sa dá získať za 29 EUR prostredníctvom podpory start-up kampane na portáli Indiegogo. Súprava troch kvetináčov je ponúkaná za 73 EUR.

Sada vzájomne prepojených inteligentných kvetináčov Pico.