Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mobilný gril Nomad sa dá prenášať doslova ako väčší kufor

Mobilný gril Nomad sa dá prenášať doslova ako väčší kufor
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prenosné grily na drevené uhlie môžu mať mnoho tvarov a veľkostí, no nový model Nomad kladie veľký dôraz na ľahké prenášanie. Ten pritom ponúka dostatok plochy na grilovanie a po chutnej večeri sa dá zložiť a preniesť rovnako ako väčší kufrík.

Nový prenosný gril Nomad Grill & Smoker je navrhnutý na použitie kdekoľvek, od záhrady až po výlety do prírody. Jeho hliníkové telo v tvare kufríka váži 12,7 kilogramu a disponuje ergonomickou rukoväťou pre ľahšie prenášanie. Po celom vonkajšom povrchu sú vyhotovené malé otvory, ktoré umožňujú prúdenie vzduchu do vrstiev stien a udržiavajú vonkajší povrch chladný na dotyk. Používateľ môže jemne doladiť teplotu dreveného uhlia vo vnútri grilu prostredníctvom posuvných regulátorov ventilácie.

Prenosný gril Nomad Grill & Smoker.

Po otvorení je gril vybavený dvoma prázdnymi komorami, ktoré sa dajú naplniť dreveným uhlím, pričom horné rošty na grilovanie sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. V tomto otvorenom režime grilovania ponúka gril Nomad plochu na grilovanie 0,27 metra štvorcového, čo by malo byť údajne dosť priestoru pre uloženie až 30-tich plátkov mletého mäsa na burger. Voliteľný druhý rošt však pridá k celkovej hmotnosti grilu ďalšieho 1,3 kilogramu.

Prenosný gril Nomad Grill & Smoker.

Ak chce používateľ grilovať pomalšie, môže gril uzavrieť tak, aby cirkulácia arómy uhlia a dymu jemne upiekla mäso na rošte. Hoci sa tým obmedzí plocha na grilovanie, spoločnosť Nomad tvrdí, že táto konfigurácia stále ponúka dostatok priestoru na umiestnenie dvoch stojanov s rebierkami.

Po zložení má prenosný gril Nomad Grill & Smoker rozmery 42 x 34 x 24 centimetrov, takže jeho preprava je zvládnuteľná. Je už teraz k dispozícii na webových stránkach výrobcu za cenu 599 dolárov. Druhý rošt na grilovanie stojí ďalších 119 dolárov.

Prenosný gril Nomad Grill & Smoker.