Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony konečne ohlasuje cenu a dátum vydania hernej konzoly PlayStation 5

Sony konečne ohlasuje cenu a dátum vydania hernej konzoly PlayStation 5
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sony sa rozhodla konečne odpovedať na posledné otázky, ktoré mali všetci ohľadom jej hernej konzoly novej generácie PlayStation 5. Po niekoľkých mesiacoch zdržanlivého mlčania japonský výrobca odhalil cenu, dátum vydania a niekoľko ďalších drobností.

Nová herná konzola Sony PlayStation 5 bude dostupná od 12. novembra v USA, Japonsku, Kanade, Mexiku, Austrálii, na Novom Zélande a v Južnej Kórei. Do zvyšku sveta dorazí o týždeň neskôr, čiže 19. novembra. Čo sa týka ceny, model PS5 Digital Edition bude stáť 399,99 dolárov, zatiaľ čo vlajková loď s mechanikou Ultra HD Blu-ray dostal cenovku 499,99 dolárov.

Toto oznámenie znamená, že sa zrejme bude bojovať medzi hernými konzolami PS5 a Xbox Series S a Series X, o ktorých spoločnosť Microsoft vypustila posledné podrobnosti minulý týždeň. PS5ťky vyjdú dva dni po Xboxoch, čo je na tesno, pričom model PS5 s Blu-ray mechanikou má rovnakú cenu ako vlajková loď Xbox Series X od Microsoftu.

No zaujímavejšie veci sa dejú na poli lacnejších modelov oboch výrobcov. PS5 Digital Edition bude stáť až o 100 dolárov viac ako plne digitálna herná konzola Xbox Series S. No aj tak ide o oveľa výhodnejšiu ponuku. Obe verzie PS5 majú totiž rovnaký procesor a grafickú kartu, zatiaľ čo Xbox Series S je oveľa menej výkonný ako jeho súrodenec Series X.

Nové herné konzoly Sony PlayStation 5.

Spoločnosť Sony si našla čas aj na to, aby poskytla niekoľko ďalších zvyškov informácií. Služba PlayStation Plus teraz umožní hráčom pristupovať do PlayStation Plus Collection - knižnice hier pre PS4, kde sú herné tituly ako Batman Arkham Knight, Bloodborne, Fallout 4, God of War, Monster Hunter: World, The Last of Us Remastered a pár ďalších. Tieto hry sa budú dať stahovať a hrať bez ďalších poplatkov. Je to pekné gesto a mohlo by to byť základom niečoho skvelého do budúcnosti, no ponuka zatiaľ bledne v porovnaní s obdobnou knižnicou Game Pass pre herné konzoly Xbox.

Nakoniec Sony oznámila príchod niekoľko nových herných titulov, napríklad Final Fantasy XVI, Five Nights at Freddy's: Security Breach, Hogwarts Legacy a nová hra zo série God of War, ktorá zatiaľ nemá oficiálny názov.

Predbežné objednávky nových herných konzol PlayStation 5 sú už otvorené u vybraných predajcov.