Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HotDive zmení smartfón na potápačský počítač a podvodnú kameru

HotDive zmení smartfón na potápačský počítač a podvodnú kameru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existujú už zariadenia, ktoré umožnia smartfónom fungovať buď ako potápačské počítače alebo ako podvodné kamery. Nový vodotesný kryt na smartfón s názvom HotDive však vyniká v tom, že zvláda robiť oboje.

Vodotesný kryt na smartfón HotDive je vyrobený z jedného kusu zliatiny hliníka a z 6 mm hrubého priehľadného polykarbonátu. Dokáže údajne fungovať s akýmkoľvek smartfónom s rozmermi do 164 x 84 mm a je vodotesný až do hĺbky 80 metrov. Je to možné vďaka tomu, že integrovaný systém pumpy vytvorí vo vnútri podtlak, ako náhle je kryt utesnený. HotDive je tiež vybavený LED reflektorom so svietivosťou 800 lúmenov a s farebnou teplotou od 5 800 až 6 500 Kelvinov; snímačom hĺbky Swiss TE MS5083; integrovaným elektronickým kompasom a mikroprocesorom.

Vodotesný kryt na smartfón HotDive.

Údaje z posledných troch menovaných položiek sa prenášajú cez Bluetooth do aplikácie pre operačné systémy iOS / Android, čo umožňí používateľovi vykonávať funkcie, ako je sledovanie aktuálnej hĺbky, kontrola smeru a výpočet času, kedy sa je potrebné vynoriť nad hladinu. Zvukové aj haptické varovania sa dajú naprogramovať tak, aby sa aktivovali, keď potápač dosiahne svoju maximálnu požadovanú hĺbku, keď nastane jeho čas na vynorenie alebo keď k vodnej hladine stúpa príliš rýchlo. Dáta z každého ponoru sa navyše v aplikácii automaticky zaznamenajú do takzvaného denníka ponorov.

Vodotesný kryt na smartfón HotDive.

Používatelia majú prístup k funkciám aplikácie a k zapínaniu a vypínaniu reflektoru pomocou stĺpca tlačidiel na zadnej pravej strane krytu. Tieto tlačidlá sú bezdrôtovo prepojené so smartfónom. Na snímanie fotografií alebo nakrúcanie videí sa používa samostatný bezdrôtový spínač spúšte. Fotoaparát v smartfóne je umiestnený tak, aby snímal cez priehľadný panel, pričom pri slabom osvetlení mu pomáha LED reflektor.

Všetka elektronika v kryte je napájaná z integrovanej lítiovej batérie s kapacitou 3 500 mAh. Tá by mala na jedno nabitie vydržať údajne asi 100 minút používania pri zapnutom reflektore alebo 15 až 20 dní, ak sa svetlo nepoužíva.

Vodotesný kryt na smartfón HotDive je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde je ponúkaný za 179 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 349 dolárov. Ak všetko pôjde podľa predstáv výrobcu, distribúcia prvých kusov by sa mohla začať v januári 2021.

Vodotesný kryt na smartfón HotDive.