Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Stolík s dotykovým displejom obsahuje desiatky spoločenských hier

Stolík s dotykovým displejom obsahuje desiatky spoločenských hier
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sú spoločenské hry zábavné, ich rozloženie môže byť časovo náročné a neustále kupovanie nových hier aj finančne nákladné. Novinka Infinity Game Table od spoločnosti Arcade1Up však digitalizuje desiatky klasických spoločenských hier do stolíka s dotykovou obrazovkou.

Nový stôl Infinity Game Table by sa dal prirovnať k obrovskému tabletu s nohami. Jeho povrch má rozmery 81,3 x 55,9 centimetra a na výšku meria 49,5 centimetra. Nohy stola sa dajú navyše odstrániť, a zariadenie sa dá umiestniť na dosku existujúceho stola v domácnosti. Samotná integrovaná obrazovka má rozlíšenie Full HD 1080p a na výber je 24-palcový alebo 32-palcový model. Ide o kapacitný dotykový displej, ktorý dokáže rozpoznať až 10 vstupov súčasne, čo je dôležité, keďže okolo stola sa bude tlačiť až šesť ľudí, ktorí sa chcú hrať.

Stôl Infinity Game Table pre digitálne hranie spoločenských hier.

Vďaka licenčnej zmluve s herným gigantom Hasbro sa podarilo získať niekoľko zvučných mien spoločenských hier. Infinity Game Table tak prichádza s digitálnymi verziami desiatok hier, vrátane klasík ako Monopoly, Battleship, Scrabble, Trivial Pursuit, The Game of Life, Guess Who, Clue, Yahtzee a Connect 4, ako aj s modernejšími titulmi ako Ticket to Ride a Pandemic. Existujú aj digitálne verzie všeobecných hier, ako je poker, backgammon, šach, dáma a solitér a športové hry, ako biliard, bowling a golf. Do zoznamu sa vkradli aj nejaké tie arkádové klasiky, ako Pong či Asteroids.

Všetky tieto tituly sa dajú zadarmo stiahnuť bez akýchkoľvek mesačných poplatkov. Niektoré z nich dokonca podporujú aj online hru viacerých hráčov, takže sa používateľ môže spojiť až so šiestimi stolmi Infinity Game Table a zahrať si spolu s priateľmi na diaľku. To môže prísť vhod najmä v tomto období, keď kvôli pandémii COVID-19 je obmedzený sociálny kontakt.

Stôl Infinity Game Table pre digitálne hranie spoločenských hier.

No nie sú to len spoločenské a všeobecné hry. Stôl je doslova nabitý až 300 puzzle hrami, 500 omaľovánkami a možnosťou prístupu k predplatným komiksom. Výrobca tvrdí, že knižnica hier a ďalších aktivít by sa mohla časom ešte viac rozrastať.

Stôl Infinity Game Table pre digitálne hranie spoločenských hier je ponúkaný v rámci startup kampane na portáli Kickstarter za 499 dolárov vo verzii s 24-palcovým displejom alebo za 699 dolárov za model s 32-palcovým displejom. Existujú dokonca aj o niečo drahšie verzie stolov, ktoré sa dodávajú s integrovanou batériou s výdržou niekoľko hodín prenosného hrania. V rámci startup kampane sa však zatiaľ ráta len s dodávkou pre USA a Kanadu, ktorá by sa mala začať v marci a v apríli 2021.

Stôl Infinity Game Table pre digitálne hranie spoločenských hier.