Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zariadenie WowCube posúva hranie do inej dimenzie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 12. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Predstavte si, že by sa skrížila Rubikova kocka s vreckovou hernou konzolou. To, čo by ste mohli dostať, je nové herné zariadenie WowCube od spoločnosti CubiOs Inc, ktoré bolo dokonca ocenené v rámci CES Innovation Awards 2021.

Zariadenie v tvare kocky má na každej strane štyri farebné IPS obrazovky (spolu je ich 24), spolu s ôsmimi mikroprocesormi a akcelerometrom ukrytým vo vnútri. Rovnako ako v prípade Rubikovej kocky, používatelia môžu WowCube krútiť pozdĺž viacerých osí a neustále meniť vzájomné lícovanie rôznych obrazoviek.

Na rozdiel od Rubikovej kocky sa s ňou však dá urobiť oveľa viac, ako len jednoducho sa snažiť, aby každá strana zostala jednofarebná. Používatelia, ktorí používajú sprievodnú mobilnú aplikáciu pre operačné systémy Android a iOS, môžu do tohto zariadenia načítať rôzne hry cez bezdrôtové rozhranie Bluetooth a meniť tak animovaný displej na jednotlivých obrazovkách. Jednotlivé hry sa potom hrajú kombináciou krútenia a pretrepávania zariadenia. Nejde o žiadne klepanie prstom na obrazovku alebo stláčanie tlačidla.

Herné zariadenie WowCube.

Pre systém už bolo vyvinutých množstvo hier, vrátane slovných hračiek, hlavolamov, bludísk a arkádových hier. Má však otvorené API (aplikačné programové rozhranie) pre vývojárov tretích strán, ktorí môžu vytvárať svoje vlastné hry. Môže byť dodatočne použité aj pre iné ako herné aplikácie, ktoré napríklad zobrazujú informácie ako čas, dátum či počasie.

Samotné zariadenie WowCube meria na každej strane 70 x 70 milimetrov a váži 335 gramov. Jedno nabitie integrovanej lítium-iónovej batérie s kapacitou 4 320 mAh vystačí až na osem hodín nepretržitého používania.

Cena a dostupnosť budú zverejnené budúci mesiac, keď bude mať herné zariadenie WowCube debut na medzinárodnej výstave CES 2021.

Herné zariadenie WowCube.