Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Herné rukavice s rýchlou odozvou vedia, kedy chce hráč kliknúť

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 2. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vo svete rýchlo sa rozvíjajúcich online hier sa počíta každá sekunda času odozvy, v skutočnosti je to každá milisekunda. Herné rukavice Impulse Neuro-Controller boli preto navrhnuté s ohľadom na to, pretože dokážu detegovať kliknutia hernou myšou skôr, ako k nim vôbec dôjde.

Toto nositeľné herné zariadenie, ktoré vytvorila startup spoločnosť Brink Bionics, je v podstate neoprénovou rukavicou bez prstov, ktorú nosí používateľ na ruke, s ktorou hrá s počítačovou myšou. Herná rukavica Impulse Neuro-Controller pritom obsahuje štyri myoelektrické snímače, jeden nad každým z dorzálnych svalov na zadnej strane ruky, čo sú svaly, ktoré pohybujú prstami ruky.

Herná rukavica Impulse Neuro-Controller.

Podľa vývojárov každý sval generuje elektrický signál zlomok sekundy predtým, ako sa vôbec začne sťahovať. Priradený senzor v rukaviciach dokáže detegovať tento signál, ktorý je okamžite spracovaný softvérom Impulse. To vedie k okamžitému odoslaniu signálu kliknutia myšou do herného počítača.

Herná rukavica Impulse Neuro-Controller.

Tento systém údajne umožňuje registráciu kliknutí až o 80 milisekúnd skôr, ako je to možné u bežných systémov, ktoré sa spoliehajú na skutočné mechanické klikanie myšou. Môže tiež rozlišovať medzi ľavým a pravým kliknutím počítačovej myši. Značka a model počítačovej myši sú pritom irelevantné, hoci je systém momentálne kompatibilný len s PC počítačmi.

Herná rukavica Impulse Neuro-Controller bola ponúkaná prostredníctvom úspešnej startup kampane na portáloch Kickstarter a Indiegogo. Jej plánovaná maloobchodná cena je približne 169 dolárov.

Herná rukavica Impulse Neuro-Controller.