Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Spotify chce tento rok spustiť bezstratové streamovanie zvuku

Spotify chce tento rok spustiť bezstratové streamovanie zvuku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 2. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Spotify sa rozhodla, že ponúkne niečo navyše pre audiofilov a oznámila novú úroveň streamovania pre vysokokvalitný bezstratový zvuk. Táto služba s názvom Spotify HiFi bude k dispozícii predplatiteľom Premium účtu ako voliteľný doplnok.

Spotify hovorí, že prístup k vysokokvalitnému streamovaniu hudby patrí medzi najžiadanejšie funkcie a ponúka ho konkurencia vrátane spoločností Tidal, Amazon Music, Qobuz a Deezer. Bezplatní používatelia streamovacej služby Spotify majú v súčasnosti prístup k streamovaniu hudby zodpovedajúcej dátovému toku približne 160 kb / s, zatiaľ čo predplatitelia služby Spotify Premium si môžu vybrať zvuk zodpovedajúci dátovému toku 320 kb / s, ak to ich internetové pripojenie umožňuje.

O dátovom toku, ktorý prinesie služba Spotify HiFi pre predplatiteľov Premium účtu, zatiaľ neboli spomenuté žiadne informácie, no spoločnosť Spotify ho však popisuje ako bezstratový zvuk v kvalite CD. Bude k dispozícii na zariadeniach používateľov a prostredníctvom zvukových systémov vybavených Spotify-connect, o ktorých spoločnosť tvrdí, že rozširuje spoluprácu s významnými výrobcami reproduktorov.

V oznámení tiež chýbajú informácie o nákladoch, ktoré sa pripočítajú k mesačnému poplatku za predplatné pre používateľov Spotify Premium, alebo kedy a kde bude služba prvýkrát dostupná. Spoločnosť Spotify tvrdí, že služba streamovania pre vysokokvalitný bezstratový zvuk Spotify HiFi bude na vybraných trhoch predstavená neskôr v tomto roku.

Ilustračné foto (Zdroj: Spotify).