Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Retro herná konzola Evercade VS spája starý a nový svet

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Retro hry nikdy nevyjdú z módy, ale na moderných herných konzolách môžu byť ťažké ich nájsť a hrať. Nová retro herná konzola Evercade VS sa snaží spojiť staré s novým a umožní hrať z kaziet nabitých kompiláciami hier z 80. a 90. rokov s niekoľkými modernými ústupkami.

Retro herná konzola Evercade VS má podobu malej bielej škatuľky s červenými a sivými prvkami. Obdĺžnikové herné ovládače sa zdajú byť z čias, keď sa nekládol príliš veľký dôraz na dizajn, aby ovládače dobre padli do ruky, no výrobca trvá na tom, že jeho ovládače sú ergonomické. Ku konzole sa dajú pripojiť až štyri tieto herné ovládače, no prostredníctvom USB portov si môže hráč zapojiť aj vlastný ľubovoľný herný ovládač.

Evercade VS používa retro médiá v podobe herných kaziet. No namiesto jednej hry na jednej kazete sú tieto kazety nabité kompiláciami klasických herných titulov s pôsobivým výberom od známych herných spoločností, ako sú Atari, Interplay, Namco, Codemasters, Data East a Team17. Zbierka zatiaľ obsahuje viac ako 260 hier, vrátane titulov ako Pac-Man, Asteroids, Centipede, Worms, Galaga, Earthworm Jim, Double Dragon a Tempest.

Retro herná konzola Evercade VS.

No herná konzola Evercade VS obsahuje aj niekoľko moderných prvkov. Disponuje výstupom HDMI s rozlíšení Full HD 1080p a má pripojenie Wi-Fi, ktoré umožňuje aktualizácie systému a hier. Jedinečným spôsobom je možné do konzoly naraz zasunúť dve kazety, vďaka čomu si hráči môžu prostredníctvom jednej ponuky vybrať ľubovoľnú hru z ktorejkoľvek z týchto kaziet.

Cena retro hernej konzoly Evercade VS je 99,99 dolárov. Predbežné objednávky budú otvorené od konca mája a oficiálna dostupnosť je v súčasnosti stanovená na november 2021.