Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Batoh Roo sa otvára dokorán, aby uniesol ešte viac výstroja

Batoh Roo sa otvára dokorán, aby uniesol ešte viac výstroja
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina ľudí so na výlety do prírody vyberá batoh na základe množstva vecí, ktoré v ňom môžu preniesť. No čo v prípade, ak toho občas potrebujú zobrať viac? Presne to umožní nový batoh Roo, ktorý sa dá roztiahnuť tak, aby sa do neho dalo vložiť ešte niečo navyše.

Nový batoh Roo, ktorý navrhla španielska spoločnosť K.ngaroo, vyzerá ako bežný nylonový batoh pre prenos veľkého zaťaženia, teda aspoň vo svojej predvolenej podobe. Má objem 20 litrov a obsahuje prvky, ako sú polstrované ramenné a bedrové popruhy, vetraný polstrovaný zadný panel na chrbte, nepremokavý kryt proti dažďu a rôzne vrecká a popruhy na prenášanie vecí.

Rozkladací batoh K.ngaroo Roo.

Ak však používateľ potrebuje odniesť ešte o niečo viac, napríklad potraviny alebo drevo na ohnisko, stačí otvoriť zips na vrchu a na bokoch hlavnej časti batoha od zadného postroja, ktorý zostáva pripevnený k ramenným popruhom. Potom sa batoh zloží dozadu a vytvorí sa medzi ním a postrojom trojuholníková medzera. Veľkosť tejto medzery je daná remienkami s nastaviteľnou dĺžkou, ktoré vedú od postroja k batohu.

Rozkladací batoh K.ngaroo Roo.

Potom už len stačí do medzery vložiť nylonový nákladný vak v tvare klinu a naplniť ho čímkoľvek je práve potrebné. Tieto vaky sa ponúkajú v kapacitách 15, 20 a 25 litrov. K dispozícii je tiež nákladný systém s názvom Roo Cage, ktorý namiesto nylonového vaku pozostáva s popruhov s otvoreným priestorom medzi nimi. Jedným z odporúčaných spôsobov použitia tohto systému je napríklad nosenie psa, teda v prípade, že je pomerne malý a spolupracuje.

Rozkladací batoh Roo je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať od 149 EUR za batoh a 25-litrový nylonový vak. Preprava sa odhaduje na august 2021.

Rozkladací batoh K.ngaroo Roo.