Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentná gitara spája digitálny a analógový hudobný svet

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje niekoľko pokusov o pridanie technológie digitálneho spracovania zvuku k analógovým gitarám, vytvorenie modelov typu „všetko v jednom“, či poskytovanie množstva gitarových tónov v jednom hudobnom nástroji. Spoločnosť Mooer Audio teraz prináša najnovší hybridný prírastok zo série GTRS 800.

Nová inteligentná gitara typu stratocaster bola údajne navrhnutá tak, aby „zdedila krásu tradičných gitár a využila výhody moderných technológií“. Má okrúhle telo z amerického lipového dreva v bielej, ružovej, zelenej alebo modrej farbe, krk z javora zakončená hmatníkom z palisandru s 22 pražcami. K dispozícii je takzvaný humbicker snímač (dvojcievkový snímač) a dva snímače s jednou cievkou vybrané pomocou 5-smerového prepínača pre flexibilitu nastavenia tónov, aj keď digitálne obvody nie sú zapojené.

Inteligentná gitara Mooer Audio série GTRS 800.

Spoločnosť Mooer Audio hovorí, že inteligentný procesor v jadre nástroja bol vyvinutý s výrobcami špičkových gitár a vlastnými zvukovými inžiniermi spoločnosti. Digitálna technológia je napájaná lítium-iónovou batériou s kapacitou 4 000 mAh, ktorá vydrží až 10 hodín nepretržitého používania gitary na jedno nabitie. Gitara bude samozrejme fungovať ako štandardná elektrická startocaster gitara, ak je digitálna technológia vypnutá alebo batérii dôjde energia. Nabíjací port USB-C sa dá použiť aj na nahrávanie skladby do počítača so softvérom pre hudobnú produkciu.

Inteligentná gitara Mooer Audio série GTRS 800.

Zahrnuté je veľké množstvo predvolieb tónov, ktoré sa nastavujú pomocou otočného ovládača Super Knob, ktorý sa rozsvieti, keď je aktívny, a nahradzuje jeden z dvoch tónových gombíkových ovládačov, ktoré sa zvyčajne nachádzajú na startocaster gitarách. K dispozícii je viac ako sto efektov, spolu s množstvom emulácií, zvukmi perkusií, metronómom a 80-sekundovým looperom.

Gitara je vybavená bezdrôtovým pripojením Bluetooth 5.0, ktoré umožňuje spárovanie hudobného nástroja so sprievodnou mobilnou aplikáciou pre operačné systémy Android a iOS. Aplikácia umožní ďalšie ovládanie tónov, možnosti živého prenosu, nahrávania hraných skladieb a tiché precvičovanie pomocou pripojených slúchadiel. K dispozícii je tiež bezdrôtový nožný spínač, ktorý pomáha prepínať digitálne tóny, zatiaľ čo ruky sú zaneprázdnené hrou.

Inteligentná gitara Mooer Audio série GTRS 800.

Po rozposlaní prototypov hudobníkom z celého sveta na testovanie a vyladení dizajnu na základe ich spätnej väzby sa spoločnosť Mooer Audio teraz pripravuje na uvedenie série 800 na startup portál Indiegogo. Momentálne nie sú známe žiadne ďalšie informácie o cenách alebo dostupnosti.

Inteligentná gitara Mooer Audio série GTRS 800.