Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nintendo predstavuje nový Switch so 7-palcovým OLED displejom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Nintendo oznámila nového člena svojej rodiny prenosných vreckových herných konzol. Nový Switch (model OLED) sa môže pochváliť žiarivou 7-palcovou obrazovkou, väčším zabudovaným úložiskom a dodáva sa s dokovacou stanicou vybavenou káblovým portom LAN.

Najnovšia prenosná vrecková konzola Switch OLED má rozmery 102 x 242 x 13,9 milimetrov, vrátane ovládačov Joy-Con, a váži samostatne 320 gramov alebo 420 gramov s pripojenými ovládačmi po stranách konzole. Dotykový 7-palcový OLED displej s tenkým rámom má rozlíšenie 1 280 x 720 pixelov a umožňuje prenosné ručné hranie alebo režim Tabletop s pomocou nastaviteľného širokého stojana na zadnej strane, aby používateľ dosiahol správny pozorovací uhol.

Prenosná vrecková herná konzola Nintendo Switch OLED.

Vo zariadenia vnútri sa nachádza procesor Nvidia Tegra, spolu s 64 GB interného úložiska, ktoré je možné rozšíriť pomocou karty microSD. Bezdrôtové pripojenie zaistí Bluetooth 4.1 a Wi-Fi 802.11ac. Integrovaná 4 310 mAh lítium-iónová batéria by mala mať výdrž až deväť hodín používania na jedno nabitie, rovnako ako v roku 2019 oznámená aktualizovaná herná konzola Switch.

Prenosná vrecková herná konzola Nintendo Switch OLED.

Spoločnosť Nintendo sľubuje vylepšený zvukový zážitok prostredníctvom dvoch zabudovaných reproduktorov. Zvuk sa prenášať aj cez výstupný 3,5 mm jack konektor alebo cez HDMI port v novej dokovacej stanici pre režim hrania na televízore. To zvyšuje rozlíšenie až na Full HD pri rýchlosti 60 snímok za sekundu pre výstup do televízora v obývačke. Dokovacia stanica má tiež dva USB porty a káblový port LAN pre stabilné online hranie.

Prenosná vrecková herná konzola Nintendo Switch OLED.

Nová prenosná vrecková herná konzola Nintendo Switch OLED je údajne kompatibilná s celou knižnicou hier Switch. Má odporúčanú maloobchodnú cenu 349,99 dolárov a bude k dispozícii od 8. októbra v bielej alebo modro-červenej farbe.

Prenosná vrecková herná konzola Nintendo Switch OLED.