Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

xScreen zmení Xbox Series S na „prenosný“ notebook

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nintendo má v podstate monopol na prenosné herné konzoly, no čoskoro by aj používatelia Xbox Series S mohli zobrať svoje zariadenia na cesty. Umožní im to doplnok s názvom xScreen, ktorý z hernej konzoly od spoločnosti Microsoft spraví akýsi robustný notebook.

Príslušenstvo xScreen má 11,6-palcový displej s rozlíšením Full HD 1080p a obnovovacou frekvenciou 60 Hz. Stačí ho pripevniť na zadnú stranu hernej konzoly Xbox Series S a zapojiť ho do portov HDMI a USB. Prvý port má na starosti prenos obrazu na displej a druhý port napája tento doplnok.

K dispozícii je tiež integrovaná dvojica stereofónnych reproduktorov, aj keď takmer určite bude lepšie použiť slúchadlá. Používateľ môže upraviť nastavenie prostredníctvom ovládacích prvkov hlasitosti, jasu a ďalších nastavení obrazovky. V zadnej časti je tiež medzera, aby sa dal ľahšie viesť napájací kábel k hernej konzole Xbox a na umožnenie prístupu k rozširujúcemu slotu.

Myšlienka obrazovky xScreen je skutočne jednoduchá. Umožní hranie obľúbených hier na hernej konzole Xbox Series S na cestách alebo kedykoľvek, keď je televízor obsadený iným členom domácnosti. Samotná jednotka váži 695 gramov, pričom je rovnako dlhá a široká ako herná konzola Xbox Series S, takže pri zatvorení displeja k telu konzoly vyzerá celé nastavenie ako robustný notebook. No netreba zabudnúť na skutočnosť, že bude potrebné mať hernú konzolu stále zapojenú do elektrickej zásuvky, takže „prenosnosť“ je skôr obrazná.

Napriek tomu môže byť obrazovka xScreen užitočná napríklad na dovolenke, v hoteloch vo vedľajšej miestnosti, keď je hlavný televízor obsadený alebo počas stretnutia s priateľmi pri večerných hrách v tej istej miestnosti.

Obrazovka xScreen pre hernú konzolu Xbox Series S sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 259 AUD (asi 163,32 EUR). Ak všetko pôjde podľa plánu, preprava by sa mala začať v januári 2022.