Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prvá elektrická gitara od Boss má zabudovaný syntetizátor

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Boss, ktorá je známa predovšetkým vďaka svojim pedálom pre hranie na gitaru a basu, vyrába zosilňovače, bezdrôtové systémy, rytmické aparáty a množstvo príslušenstva. A teraz spoločnosť vlastnená firmou Roland vyrobila svoju vlastnú gitaru, ktorá je dodávaná so zabudovaným syntetizátorom a Bluetooth rozhraním.

Elektrická gitara Eurus GS-1 má telo z olše v matnej čiernej farbe s humbuckermi Eurus v pozíciách mosta a krku, mostík Gotoh tremolo, 5-smerový prepínač a gombíky hlasitosti / tónu. Má 25,5-palcový javorový krk zakončený hmatníkom z palisandru, ktorý je domovom 24 stredne veľkých pražcov a končí v ladičkách Gotoh v čele.

Elektrická gitara Boss Eurus GS-1 s integrovaným syntetizátorom.

V tele sa nachádza aj prepínač, ktorý zapája integrovaný polyfónny syntetizátor. Ten využíva 40-ročné know-how gitarového syntetizátora spoločnosti na poskytnutie „ohromnej škály zvukov s príchuťou analógu“. Dva z chrómovaných gombíkov na tele gitary sa používajú na prechádzanie šiestimi dostupnými pamäťovými slotmi, ktoré sú už po vybalení z krabice hostiteľmi syntetických zvukov, a na celkové ovládanie.

Elektrická gitara Boss Eurus GS-1 s integrovaným syntetizátorom.

Spoločnosť Boss hovorí, že všetky zvuky syntetizátora boli navrhnuté tak, aby reagovali na bežné gitarové techniky bez akejkoľvek latencie alebo problémov, ktoré by kazili tvorivú činnosť. Viac syntetických chutí a zvukových možností je k dispozícii prostredníctvom bezplatnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android, kde hudobníci môžu načítať vylepšené výtvory predtým, ako vyrazia na pódium. A na trh sa taktiež uvádza nový bezdrôtový MIDI Expression pedál, ktorý je možné spárovať s gitarou cez Bluetooth pre hands-free a káblové ovládanie syntetizátora.

Elektrická gitara Boss Eurus GS-1 s integrovaným syntetizátorom.

Bočná časť tela gitary sa trochu líši od ostatných. V hornej časti sú napájacie porty USB a DC (syntetizačné obvody je možné napájať zo sieťovej zásuvky pomocou voliteľného sieťového adaptéra alebo zo štyroch batérií veľkosti AA) a dole je štandardný výstupný konektor pre nástroj a syntetizátor (umožňuje smerovanie gitary a syntetizátora do samostatných cieľov pre flexibilitu spracovania).

Elektrická gitara Boss Eurus GS-1 s integrovaným syntetizátorom bude k dispozícii od októbra za cenu 2 199,99 dolárov. Bezdrôtový MIDI Expression pedál EV-1-WL je možné dokúpiť za 149,99 dolárov.

Elektrická gitara Boss Eurus GS-1 s integrovaným syntetizátorom.