Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kombinácia deky, slnečníka a hojdacej siete v jednom batohu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak radi relaxujete na pláži, môžete si so sebou brať plážovú deku, slnečník a pár hojdacích sietí. Nový systém s názvom Shadeeco kombinuje všetky štyri tieto veci v jednej súprave, ktorú je možné nosiť v batohu upravenom na mieru.

Prenášanie bežných plážových slnečníkov je problematické a nepríjemné a navyše je ťažké ich bezpečne nastaviť pod rôznymi uhlami tak, aby blokovali slnečné žiarenie. Uvedomoval si to aj arizonský podnikateľ Michael Graham, zakladateľ spoločnosti Shadeeco, ktorý vyvinul rovnomenný systém.

Výsledkom sú štyri zosilnené kotvy, ktoré držia každý roh priloženej plážovej deky napnutej na piesku. Navyše slúžia ako pätky pre štyri teleskopické hliníkové tyče. Tieto tyče zase držia priloženú slnečnú clonu vyrobenú z látky, ktorá blokuje škodlivé UV žiarenie. Zmenou výšky každej teleskopickej tyče, ktorá môže dosiahnuť až 2,4 metra, sa dá nastaviť uhol tienidla podľa toho, ako sa slnko v priebehu času pohybuje po oblohe.

Plážový systém Shadeeco.

Používatelia sa tiež môžu rozhodnúť, či použijú plážovú deku ako jednu hojdaciu sieť a slnečnú clonu ako druhú hojdaciu sieť. Každá hojdacia sieť je pritom zavesená medzi dvoma predmetmi, vo väčšine prípadov stromami alebo stĺpmi, pomocou sady lán, remienkov a karabín. Výhodou je, že celá výbava sa dá zbaliť do voliteľného vodotesného batohu s objemom 40 litrov, keď sa používateľ chystá na pláž alebo sa z nej vracia domov.

Plážový systém Shadeeco.

Plážový systém Shadeeco sa dá získať podporou startup kampane na portáli Kickstarter. K dispozícii sú aj jednotlivé komponenty za nižšie sumy, no kompletná súprava, ktorá obsahuje i voliteľný batoh, sa dá získať od 259 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 369 dolárov. Preprava by sa mala začať v júni 2022.

Plážový systém Shadeeco.