Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Titánový Hunt 4.0 v sebe kombinuje baterku, zapaľovač a páčidlo

Titánový Hunt 4.0 v sebe kombinuje baterku, zapaľovač a páčidlo
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre dobrodružné typy je bežné nosiť so sebou kompaktnú baterku a zapaľovač vo forme dvoch samostatných zariadení. Nový nástroj Hunt 4.0 ich obe spája do jedného tela vyrobeného z titánu a navyše pridáva aj malé páčidlo.

Multifunkčný nástroj Hunt 4.0, ktorý vytvoril londýnsky výrobca outdoorového vybavenia Septem Studio, je momentálne predmetom startup kampane na portáli Kickstarter. A ako už jeho názov napovedá, pred ním boli vyrobené iné modely, ako bol napríklad aj Hunt23, ktorému však chýbal zapaľovač.

Multifunkčný nástroj Hunt 4.0.

Model Hunt 4.0 však má zapaľovač podobný zapaľovačom Zippo, ktorý je možné podľa potreby doplniť kvapalinou do zapaľovača. Na druhom konci má tiež LED baterku Cree XPG2, ktorá sa dá nastaviť tak, aby vyžarovala svetlo v intenzite 20 alebo 120 lúmenov (model Hunt23 má pritom maximálny výkon 100 lúmenov). Jedno 30 až 40-minútové nabitie integrovanej 80-mAh lítiovej batérie cez USB by malo poskytnúť výdrž sedem hodín pri svietení intenzitou 20 lúmenov alebo 1,5 hodiny pri 120-tich lúmenoch.

Multifunkčný nástroj Hunt 4.0.

Zapaľovač je krytý odnímateľným uzáverom so závitom, ktorý obsahuje páčidlo. Spolu so zrejmým využitím, ako je páčenie viečok z plechoviek, možno tento nástroj použiť aj ako plochý skrutkovač, odstraňovač sponiek alebo otvárač balíkov, hoci je dosť tupý.

Celá súprava meria 71,3 milimetra na dĺžku a 14 milimetrov na šírku, váži len 28 gramov a je vodotesná v štandarde IPX7. To znamená, že ju možno ponoriť do hĺbky 1 metra na 30 minút. Dispozícii je v leštenom alebo matnom prevedení.

Multifunkčný nástroj Hunt 4.0.

Za predpokladu, že sa nový multifunkčný nástroj Hunt 4.0 dostane do výroby, finančná podpora v sume 45 libier (približne 53 EUR) vám jeden zaistí. Dodávka prvých kusov by sa mala začať v júli 2022. Plánovaná maloobchodná cena je 60 libier (okolo 71 EUR).

Multifunkčný nástroj Hunt 4.0.