Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hi-Lite zdokonalí vašu hru na akomkoľvek 88 klávesovom klavíri

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť One Music Group zaznamenala úspech so svojim inteligentným učiacim systémom, ktorý zabudovala priamo do klavíra s názvom The ONE Smart Piano. Sledovaním LED diód ovládaných mobilnou aplikáciou sa tak používatelia mohli naučiť zahrať melódiu v priebehu niekoľkých minút. No ak už mali doma svoj klavír, museli si s k nemu zadovážiť aj tento druhý, čo bola pomerne drahá záležitosť.

Spoločnosť sa však na žiadosť viacerých klientov rozhodla svoj systém osamostatniť a vydala riešenie v podobe One Piano Hi-Lite. Je to vlastne svetelný pás LED diód, ktorý si používateľ môže umiestniť na zadnú časť kláves ľubovoľného klavíru s 88 klávesmi.

Rovnako ako pôvodný systém v klavíri The ONE Smart Piano, aj svetelný pás One Piano Hi-Lite naviguje používateľa prostredníctvom osvietenia danej klávesy klavíru LED diódou. Spojením s mobilnou aplikáciou The One pre smartfóny alebo tablety s operačným systémom iOS alebo Android sa používateľ dokáže ľahšie učiť základy hry na klavíry. Aplikácia obsahuje rôzne hudobné noty, video lekcie a zábavné hry aj pre detských hudobníkov.

Systém One Piano Hi-Lite sa dá použiť s akýmkoľvek klavírom s 88 klávesmi.

Celá výuka funguje na princípe rozsvietenia modrých a červených LED diód, ktoré študent nasleduje, aby sa naučil zahrať skladbu. Proces začína najprv pomalým tempom, ktoré sa postupne zrýchľuje, pretože používateľ pri opakovanom navádzaní nadobúda dôveru a zručnosti. Systém obsahuje funkciu automatickej korekcie, počas ktorej sa lekcia pozastaví, ak je stalčená nesprávny kláves a pokračuje, keď je zahraná správna nota.

Svetelný pás One Piano Hi-Lite naviguje používateľa prostredníctvom osvietenia danej klávesy klavíru LED diódou.

Systém One Piano Hi-lite je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde už bol dosiahnutý cieľ financovania. Získať sa dá podporou v sume 199 dolárov, pričom expedícia je naplánovaná na november. Maloobchodné predbežné objednávky mimo start-up kampane sa začnú od budúceho mesiaca za cenu 269,99 dolárov.

Aplikácia The One pre svetelný pás One Piano Hi-Lite obsahuje rôzne hudobné noty, video lekcie a zábavné hry aj pre detských hudobníkov.