Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentné hodinky Polar Pacer Pro cielia na serióznych bežcov

Inteligentné hodinky Polar Pacer Pro cielia na serióznych bežcov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 4. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fínska spoločnosť Polar sa uvedením nových inteligentných hodiniek Pacer Pro snaží poskytnúť serióznym bežcom všetky technológie potrebné na plánovanie, sledovanie a analýzu tréningov alebo pretekov. To všetko v ľahkom balení, ktoré sa nosí na zápästí a využíva výkonné spracovanie a môže sa pochváliť dlhou výdržou batérie.

Výrobca opisuje hodinky Pacer Pro ako „bežecké hodinky, ktoré vybavia serióznych bežcov skutočne výkonnými tréningovými nástrojmi“. Hodinky vážia len 41 gramov a majú hrúbku len 11,5 milimetra. Majú plastové puzdro s hliníkovým rámčekom a plochú zadnú stranu pre lepší kontakt s pokožkou, čo by malo umožniť presnejšie monitorovanie srdcovej frekvencie na zápästí.

Inteligentné športové hodinky Polar Pacer Pro.

Súčasťou výbavy je aj šikovný merač výkonu, ktorý funguje na základe zabudovaného barometra na monitorovanie úsilia, ktoré používateľ vynaloží počas každého behu, takže „vždy beží so správnou intenzitou a dobehne do cieľa s veľkou silou“.

V hornej časti hodiniek sa nachádza 1,2-palcový farebný displej s rozlíšením 240 × 240 pixelov, ktorý je vždy zapnutý a vybavený ochranným sklom Gorilla Glass 3.0 pre lepšiu viditeľnosť počas pohybu vonku. Nejde však o nositeľné zariadenie s dotykovou obrazovkou, ale funkcie možno ovládať pomocou tlačidiel odolných voči poveternostným vplyvom. Používatelia by sa nemali príliš obávať behu v daždi, pretože hodinky Pro sú vybavené odolnosťou voči vode WR50.

Inteligentné športové hodinky Polar Pacer Pro.

Zážitok z používania nositeľného zariadenia Pacer Pro je tiež výhodnejší vďaka rýchlejšiemu spracovaniu a plynulejším prechodom medzi ponukami, ako tomu bolo v predchádzajúcich zariadeniach spoločnosti Polar, a to vďaka 200 MHz procesoru, ktorý je podporovaný 5 MB operačnej pamäte RAM a 32 MB úložným priestorom.

Nová konštrukcia antény podporujúca systémy GPS, GLONASS, Galileo a QZSS umožňuje presné určovanie polohy pomocou satelitov a sledovanie rýchlosti, nech už vás beh zavedie kamkoľvek. Plánovanie trasy a mapovanie zabezpečuje systém Komoot, ktorý poskytuje smerovú navigáciu. Inteligentné hodinky sú vybavené viac ako 130-timi športovými a tréningovými profilmi a sú kompatibilné aj s obľúbenými bežeckými aplikáciami tretích strán.

Inteligentné športové hodinky Polar Pacer Pro.

Okrem toho je v hodinkách zabudované monitorovanie spánku a riadené relaxačné procedúry. Dokážu tiež ovládať prehrávanie hudby zo spárovaného smartfónu cez rozhranie Bluetooth 5.1 a podporujú push notifikácie, upozornenia na počasie a ďalšie funkcie. Lítium-polymérová batéria s kapacitou 265 mAh údajne vydrží až 35 hodín používania na jedno nabitie s aktívnym GPS a monitorovaním srdcového tepu počas tréningu alebo až sedem dní v režime hodiniek so zapnutým nepretržitým monitorovaním srdcovej frekvencie.

Inteligentné športové hodinky Polar Pacer Pro sú už predaji za cenu 299,90 EUR, zatiaľ čo základný model Pacer pre začiatočníkov je možné predbežne objednať za 199,90 EUR.

Inteligentné športové hodinky Polar Pacer Pro.