Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Flasher umiestni svetlá na bicykel a smerovky do sady náramkov

Flasher umiestni svetlá na bicykel a smerovky do sady náramkov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 5. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existujú už rôzne cyklistické svetlá a smerovky zabudované do nositeľných predmetov, ako sú prilby, batohy, rukavice a bundy. Nový systém s názvom Flasher využíva iný prístup, a to prostredníctvom upevnenia na ruku nositeľa.

Systém Flasher, ktorý navrhol rovnomenná rakúska startup spoločnosť, sa jednoducho skladá z dvoch nacvakávacích náramkov. Každý z nich pritom obsahuje celkovo 24 LED diód Cree umiestnených v kĺbových silikónových manžetách a v prednej a zadnej časti hlavného pevného modulu. Používatelia stlačením stredového tlačidla na tomto module vyberú jeden zo štyroch prevádzkových režimov.

Náramok s cyklistickým svetlom Flasher.

V nočnom režime predné LED diódy neustále svietia bielo a slúžia ako „viditeľné“ predné svetlá, zadné LED diódy neustále svietia červeno a slúžia ako zadné svetlá. Všetky LED diódy na jednom náramku začnú blikať oranžovo, keď jazdec trhne príslušnou rukou dopredu. To znamená, že sa chystá odbočiť týmto smerom. Počas vykonávania tohto gesta môžu ruky jazdca zostať na riadidlách a náramok na ruke počas signalizácie vibruje. Navyše, ak bicykel náhle spomalí, akcelerometre v oboch náramkoch spôsobia, že sa všetky LED diódy rozsvietia na červeno a slúžia ako brzdové svetlá.

Náramok s cyklistickým svetlom Flasher.

Ďalšie nastavenia pozostávajú z denného režimu, v ktorom sú vypnuté predné a zadné svetlá, ale funkcia smeroviek stále funguje; núdzového režimu, v ktorom všetky LED diódy blikajú na červeno; a necyklistického režimu Jogging, v ktorom všetky LED diódy svietia neustále žlto. Podľa výrobcu by jedno 1,5-hodinové nabíjanie 700 mAh lítiových batérií malo vystačiť až na 9 hodín prevádzky v nočnom režime alebo 19 hodín v dennom režime. Problémom by nemal byť ani dážď, pretože náramky sú odolné voči vode.

V prípade záujmu je Flasher súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa pár dá získať od 149 EUR. Plánovaná maloobchodná cena je 219 EUR.

Náramok s cyklistickým svetlom Flasher.

Náramok s cyklistickým svetlom Flasher.