Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

SilentWakeUp pomaly a potichu prebudí používateľa vibráciami

SilentWakeUp pomaly a potichu prebudí používateľa vibráciami
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 11. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prebúdzanie sa na hlasný budík môže byť dosť nepríjemné, a ak ani nie ste osoba, pre ktorú bol budík nastavený, aj dosť nepríjemné. Práve preto bol vyvinutý nový budík s názvom SilentWakeUp, ktorý výhradne budí len svojho používateľa tichými vibráciami na jeho tele.

Nový budík SilentWakeUp, ktorý vytvorila americká startup spoločnosť SmarterWakeUp, meria 5 centimetrov na dĺžku, 3 centimetre na šírku a 1 centimeter na hrúbku. Dočasne sa prilepí na pokožku používateľa prostredníctvom vymeniteľných hypoalergénnych lekárskych silikónových lepiacich vankúšikov, pričom každý z nich údajne vystačí na sedem použití.

Nositeľný vibračný budík SilentWakeUp.

Hoci si používatelia môžu zariadenie umiestniť na takmer akúkoľvek časť tela, medzi navrhované miesta patrí predlaktie a hrudník. Používateľ si potom pomocou aplikácie pre operačné systém iOS alebo Android na svojom smartfóne s rozhraním Bluetooth nastaví čas, kedy chce vstať. Desať minút pred týmto časom začne zariadenie SilentWakeUp vydávať celkovo 200 vibračných impulzov. Ich intenzita sa postupne zvyšuje, pričom ide o to, aby sa používateľ postupne prebúdzal, a nebol náhle „vytrhnutý“ z hlbokého spánku.

Ďalšou výhodou je to, že toto nositeľné zariadenie nebude budiť partnerov v posteli, ktorí nepotrebujú vstávať tak skoro. Pomocou aplikácie si používateľ môže vybrať jednu z troch úrovní vibrácií podľa toho, aký hlboký majú spánok. Môžu si tiež nastaviť, aby sa zariadenie počas dňa spúšťalo vo viacerých časoch a diskrétne im tak pripomínalo stretnutia a iné udalosti, ak sa rozhodnú nosiť ho počas bdenia.

Nositeľný vibračný budík SilentWakeUp.

Napájanie zabezpečujú dve gombíkové batérie, ktoré by údajne mali vystačiť na tri mesiace používania. Aplikácia používateľov upozorní, keď ich treba vymeniť.

Nositeľný vibračný budík SilentWakeUp je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter. Ak sa dostane do výroby, za finančný príspevok v sume 85 USD sa dá získať jeden kus spolu s 30-timi samolepiacimi podložkami. Dodávka by sa mala rozbehnúť v auguste 2023.