Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Urwerk sa vracia v čase s „nabitými“ hodinkami UR-102

Urwerk sa vracia v čase s „nabitými“ hodinkami UR-102
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 3. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Svojrázny hodinársky dizajnový dom Urwerk sa vrátil o 26 rokov späť v čase, aby sa vrátil k jednej zo svojich klasík predstavených na Baselworld 1997, a to vydaním novej „nabitej“ verzie svojich náramkových hodiniek UR-102 s tematikou kozmického veku, ktorá dáva nový nádych jeho minimalistickému štýlu.

Spoločnosť Urwerk si vybudovala povesť vytváraním radu náramkových hodiniek, ktoré posúvajú hranice estetiky hodiniek a spôsobov zobrazovania hodín, minút a sekúnd. Mnohé z nich sú úžasne zložité, no výrobca prichádza aj s pozoruhodne elegantnými hodinkami.

V roku 1997 spoločnosť Urwerk predstavila svoje náramkové hodinky UR-102, ktoré mali čistý, efektívny dizajn, ktorý bol inšpirovaný prvým satelitom Sputnik vypusteným ZSSR v roku 1957. Dnes sa spoločnosť vracia k UR-102 s „nabitou“ verziou, ktorá vylepšuje funkcie a predstavuje titán, ktorý nahrádza keramické hliníkové puzdro originálu a vyhladzuje dizajn posunutím korunky tak, aby sa spojila v 4. hodine.

Limitovaná edícia hodiniek Urwerk UR-102.

No UR-102 majú stále displej, ktorý je založený na dizajne hodín z roku 1656, no odvtedy bol videný len zriedka. To znamená, že na displeji je viditeľná iba jedna pohyblivá časť. Ciferník pozostáva z polkruhového oblúka vyznačeného na zobrazenie minút. Cez toto sa presunie pásik s oknom zobrazujúcim aktuálnu hodinu. Ako sa pásmo pohybuje, hodinové okno presahuje aktuálnu minútu, kým nedosiahne vzdialený koniec. Potom zmizne a nahradí ho iné okno zobrazujúce nasledujúcu hodinu.

Nové usporiadanie zostáva rovnaké, hoci písmo bolo vylepšené kvôli čitateľnosti a drobnosti o UR-102 boli vpísané do zobrazovacieho pásika. , ktorý je vyrobený z eloxovaného hliníka, aby odrážal farebnú schému originálu.

Limitovaná edícia hodiniek Urwerk UR-102.

„Nabitá“ verzia hodiniek UR-102 je väčšia ako ich predchodca, so 41 mm puzdrom namiesto 38 mm. Puzdro sa dodáva v saténovo brúsenom titánovom a čiernom prevedení. Vo vnútri je 25-drahokamový, samonaťahovací strojček Calibre 2.02, ktorý bije s frekvenciou 28 800 vph a pýši sa 48-hodinovou rezervou chodu. Displej je chránený zafírovým sklíčkom na mieru a hodinky sú vodotesné do 30 metrov. Celé to završuje gumený remienok s textúrovaným vzorom Baltimore a mikro-pieskovanou titánovou prackou.

Nová verzia hodiniek Urwerk UR-102 sa dodáva v limitovanej edícii dvoch súprav 25 kusov a stojí závratných 56 000 CHF (približne 56 038 EUR).

Limitovaná edícia hodiniek Urwerk UR-102.