Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový multifunkčný nôž Elis Slim je tenší ako balenie žuvačiek

Nový multifunkčný nôž Elis Slim je tenší ako balenie žuvačiek
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 4. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť James Brand v priebehu rokov vydala niekoľko verzií svojho multifunkčného noža Ellis a všetky boli štíhle a minimalistické, ako len vreckové multifunkčné nože môžu byť. Nový model Ellis Slim ich však všetky prekonáva. V porovnaní s tradičným nožom Ellis síce stráca na funkčnosti, ale okrem čepele zo švédskej ocele Sandvik obsahuje aj niekoľko praktických doplnkov.

Aby vytvorila najtenší nôž z rodiny Ellis, spoločnosť James Brand odstránila nožnice, ktoré pridala do štandardného modelu Ellis len pred rokom, čím sa z hrúbky tela noža ušetrili 4 milimetre. To neznie ako veľa, no spoločnosť tvrdí, že vďaka tomu je nôž Ellis Slim s hrúbkou 8 milimetrov o niekoľko milimetrov tenší ako balenie žuvačiek, pričom hrúbku balenia žuvačiek odhaduje na 11 milimetrov.

Multifunkčný vreckový nôž Ellis Slim.

Ellis Slim je tak určite tenší ako priemerný vreckový nôž a vďaka integrovanému plochému skrutkovaču, škrabke a páčidlu si dokáže vyslúžiť titul ľahkého multifunkčného nástroja. Prekvapivo tu nenájdete žiadny otvárač na fľaše, no stále vám vo vrecku zostane dostatok miesta na peňaženku, telefón, kľúče a dokonca aj na skutočné žuvačky.

Multifunkčný vreckový nôž Ellis Slim.

Rukoväť noža Ellis Slim meria 8,9 centimetrov a 6,6 centimetrová čepeľ sa otvára s pomocou klzného kĺbu, takže celková dĺžka noža je potom 16,5 centimetra. Čepeľ vyrobenú zo švédskej ocele Sandvik 12C27 je možné špecifikovať v rovnom alebo polo-pílkovitom vyhotovení a rukoväť je zakončená šupinami z hliníka alebo kompozitu G10.

Multifunkčný vreckový nôž Ellis Slim.

Multifunkčný vreckový nôž Ellis Slim s hmotnosťou len 50 gramov je rovnako ľahký ako elegantný. Možno ho vložiť do vrecka alebo pripnúť pomocou integrovaného drôteného klipu, ktorý zrejme nie je zahrnutý do merania jeho hrúbky. Nôž je už k dispozícii za 99 alebo 109 USD, v závislosti od zvoleného štýlu.

Multifunkčný vreckový nôž Ellis Slim.