Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Garmin pridáva hodinky s „nekonečnou“ batériou a vstavanou baterkou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 4. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Garmin oznámila solárnu verziu odolných inteligentných hodiniek Instinct 2, ktorá sľubuje „nekonečnú výdrž batérie“ a je vybavená aj vstavanou baterkou. K modelu Instinct 2X Solar sa pridáva aj edícia Tactical.

Hlavné funkcie oboch modelov sú v podstate rovnaké. Inteligentné hodinky sú vyrobené podľa noriem odolnosti MIL-STD-810, sú vodotesné do 10 barov a majú 50 milimetrové puzdro a rámček z polyméru vystuženého vláknami, v kombinácii s chemicky zosilnenou šošovkou odolnou proti poškriabaniu s možnosťou solárneho nabíjania.

Inteligentné hodinky Garmin Instinct 2X Solar.

Spoločnosť Garmin sa chváli, že vďaka tomu by sa batéria nemusela nikdy nabíjať cez USB-C, ak je vystavená trom hodinám priameho slnečného žiarenia denne v režimoch Max Battery GPS, Expedition GPS alebo Smartwatch. Pri aktívnych všetkých satelitných systémoch a viacpásmovom GNSS môžu používatelia zvyčajne očakávať približne 36 hodín používania.

Obe nové inteligentné hodinky sú vybavené rovnakým displejom s rozlíšením 176 x 176 pixelov, ktorý je čitateľný na slnku, s vlastným dizajnom dvoch okienok a monochromatickou transflexnou obrazovkou MIP (Memory In Pixel). Väčšie puzdro pravdepodobne poskytuje priestor pre dodávanú LED baterku s nastaviteľným bielym svetlom, červeným bezpečnostným svetlom, funkciou stroboskopu, ktorá môže zodpovedať kadencii behu a v prípade potreby môže baterka striedať červenú a bielu farbu.

Inteligentné hodinky Garmin Instinct 2X Solar.

Nové modely sú samozrejme nabité fitnes a wellness technológiami, vrátane monitorovania srdcovej frekvencie s upozorneniami na abnormality, saturácie kyslíka v krvi, sledovania stresu a spánku, počítadla krokov, tréningových a analytických funkcií, športových aplikácií pokrývajúcich beh, cyklistiku, plávanie a ďalšie. K dispozícii je aj 3-osový kompas a barometrický výškomer pre pomoc pri navigácii v prírode.

Modely Instinct 2X Solar ako prvé obsahujú funkciu Obstacle Course Racing, ktorá „umožní športovcom manuálne zaznamenávať rozostupy prekážok a po označení prekážok pre prvé kolo sa budú automaticky sledovať pre zostávajúce kolá“. Hodinky tiež umožnia používateľom sa ponoriť do metrík pretekov.

Inteligentné hodinky Garmin Instinct 2X Solar Tactical Edition.

Ako už napovedá názov, model Instinct 2X Solar Tactical Edition pridáva ďalšie funkcie, ako je režim Stealth, ktorý vypína bezdrôtové komunikácie a zabraňuje zdieľaniu polohy GPS. Dodáva sa s predinštalovanými taktickými aktivitami a premietanými trasovými bodmi a môže sa pochváliť formátovaním GPS s dvoma polohami a kompatibilitou s nočným videním. Režim červenej baterky bol nahradený zelenou, ktorá môže byť podľa spoločnosti Garmin užitočná na zachovanie prirodzeného nočného videnia používateľa.

Model inteligentných hodiniek Instinct 2X Solar má odporúčanú maloobchodnú cenu 449,99 EUR, zatiaľ čo model Instinct 2X Solar Tactical Edition stojí 499,99 EUR.

Inteligentné hodinky Garmin Instinct 2X Solar Tactical Edition.