Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Baterka L1 má samostatné bodové a rozptýlené svetlo na otočnej hlave

Baterka L1 má samostatné bodové a rozptýlené svetlo na otočnej hlave
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 4. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj keď existujú baterky s jedným svetelným lúčom, ktoré umožnia priblížiť rozptýlený lúč svetla na bodové svetlo, nová baterka L1 prináša iný a údajne lepší prístup. Na jednej otočnej hlave má dve samostatné svietidlá, ktoré sa otáčajú o 180 stupňov.

Baterka L1, ktorú vyrába hongkonská spoločnosť Luxbeak, sa ovláda pomocou dvoch samostatných tlačidiel na zadnej strane čierneho tela z eloxovaného hliníka leteckej kvality. Používateľ tak môže aktivovať lúč Throw (čiže bodový) alebo lúč Flood (čiže rozptýlený) alebo dokonca oboje naraz. Každý z týchto svetelných lúčov môže byť nasmerovaný buď priamo dopredu, alebo v pravom uhle vzhľadom na zvyšok baterky.

Baterka s dvomi samostanými svietidlami na otočnej hlave Luxbeak L1.

Podľa dizajnérov využitie dvoch optimalizovaných lúčov týmto spôsobom vedie k menšej strate svetla ako pri použití jedného zoomovateľného lúča. Lúč Throw pritom zaistí LED dióda Luminus SST-40, ktorá vyžaruje jas maximálne 2 000 lúmenov a má dosah až 304 metrov. Dá sa nastaviť na výstupné režimy s nízkou, strednou, vysokou a turbo intenzitou svetla. K dispozícii je aj režim stroboskopu a SOS režim. Výdrž batérie sa pohybuje od deklarovaných siedmich hodín v režime Turbo až po 60 hodín v režime nízkeho jasu.

Baterka s dvomi samostanými svietidlami na otočnej hlave Luxbeak L1.

175-stupňový rozptylový lúč sa formuje pomocou LED diódy Osram P9, ktorá vyžaruje jas až 1 000 lúmenov a dá sa nastaviť na režimy nízkeho, stredného a vysokého jasu. Výdrž batérie sa pohybuje od 6,5 do 90 hodín, v závislosti od zvoleného režimu. Malá kontrolka na baterke sa zmení z modrej na červenú a potom začne blikať, čo znamená, že lítiová batéria s kapacitou 4 800 mAh je takmer vybitá. Jej úplné nabitie cez USB trvá 2 a pol hodiny.

Baterka s dvomi samostanými svietidlami na otočnej hlave Luxbeak L1.

Okrem jednoduchého držania v ruke je možné baterku L1 tiež prilepiť na feromagnetické povrchy pomocou magnetu v základni alebo pripevniť na oblečenie či popruhy batohu pomocou integrovanej spony. Dodatočne sa dá použiť aj ako power banka, ak je prioritou nabíjanie mobilného zariadenia, ako je smartfón. Celá vec údajne váži 170 gramov a je odolná voči vode v kategórii IP68. To znamená, že vydrží ponorenie do maximálnej hĺbky 1,5 metra po dobu až 30 minút.

Baterka s dvomi samostanými svietidlami na otočnej hlave Luxbeak L1.

Baterka s dvomi samostanými svietidlami na otočnej hlave Luxbeak L1 sa dá získať podporou startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 354 HKD (približne 41 EUR). Plánovaná maloobchodná cena je o 22 percent vyššia, čiže okolo 53 EUR. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v júni tohto roku.