Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nositeľný DAC / zosilňovač zmení špičkové káblové slúchadlá na bezdrôtové

Nositeľný DAC / zosilňovač zmení špičkové káblové slúchadlá na bezdrôtové
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Britská spoločnosť iFi Audio oznámila nové nositeľné zariadenie s názvom Go pod, ktoré sa skladá z páru Bluetooth modulov DAC / zosilňovača slúchadiel. Tie sú navrhnuté tak, aby premenili akékoľvek štúdiové slúchadlá do uší s odnímateľnými káblami na vysokovýkonné bezdrôtové slúchadlá.

Zariadenie iFi Go pod poslúži mobilným poslucháčom, ktorí hľadajú zvuk, ktorý je „veľmi predstihujúci akékoľvek „skutočné bezdrôtové slúchadlá“ alebo Bluetooth slúchadlá“. Spočiatku výrobca ponúka spojenie Go pod s monitormi do uší od „niektorých z najlepších svetových výrobcov“, ale riešenie sa sprístupňuje aj ako samostatný produkt, takže kupujúci si môžu vybrať spojenie s akýmikoľvek slúchadlami do uší, ktoré majú odpojiteľné káble.

Bluetooth DAC / zosilňovač pre štúdiové slúchadlá do uší iFi Go pod.

Tak či onak, v každom balení sú dve jednotky a nabíjacie puzdro. Poslucháč odstráni kábel z každého štúdiového slúchadla a namiesto toho pripojí 12-gramové zariadenie Go pod s ochranou IPX5, ktoré sa potom zavesí okolo príslušného ucha používateľa. Výdrž batérie na jedno nabitie je udávaná na až sedem hodín nepretržitého prehrávania cez Bluetooth, pričom nabíjacie puzdro prinesie celkovo 35 hodín, kým bude potrebné nabiť jeho 1 500 mAh batériu cez USB alebo cez bezdrôtové pripojenie Qi.

O konektivitu a spracovanie Bluetooth 5.2 sa postará 32-bitový štvorjadrový modul QCC5144 od spoločnosti Qualcomm, ktorý je kompatibilný s kodekmi s vysokým rozlíšením, ako je LDAC pre rýchlosť 990 kb/s pre zariadenia so systémom Android podporujúce Snapdragon Sound alebo 66 kb/s pre iné zariadenia s podporou LDAC. K dispozícii sú aj 24-bitové formáty aptX HD a aptX Adaptive od Qualcommu, spolu s podporou aptX Low Latency, bežnými aptX, AAC a SBC.

Bluetooth DAC / zosilňovač pre štúdiové slúchadlá do uší iFi Go pod.

Aj keď táto čipová sada zvládne konverziu digitálneho signálu na analógový, spoločnosť iFi sa rozhodla ponechať takéto veci v schopných rukách 32-bitového čipu Cirrus Logic MasterHiFi v každom module. Čip DAC s vysokým rozlíšením je určený na jednokanálovú konverziu digitálneho signálu na analógový v dizajne obvodu Go pod, v kombinácii s potláčaním chvenia pre zabezpečenie mimoriadne nízkeho skreslenia a vysokého dynamického rozsahu. K dispozícii je aj päť predvolieb digitálnych filtrov na prispôsobenie zážitku z počúvania „podľa osobného vkusu, hudobného štýlu a typu formátu“.

Integrovaný zosilňovač sa môže pochváliť výkonom 120 mW do 32 ohmov a výstupným napätím 4 volty do 300-ohmových záťaží. Zosilňovač je schopný automaticky zistiť impedanciu slúchadiel a prispôsobiť tomu výkon.

Bluetooth DAC / zosilňovač pre štúdiové slúchadlá do uší iFi Go pod.

Hliníkový panel na vonkajšej strane každého modulu sa používa na dotykové ovládanie a vstavaný mikrofón využíva technológiu na potlačenie šumu Qualcomm cVc na zabezpečenie čistoty hlasu počas hovorov, videorozhovorov alebo pri používaní digitálneho asistenta.

Súpravy iFi Go pod + štúdiové slúchadlá do uší sú obmedzené len na 1 000 kusov. Najlacnejšia ponuka má podobu Go pod + Symphonium Meteor IEM za 799 dolárov. Balíky Go pod + Meze Audio Advar a Go pod + Westone Mach 60 stoja 999 dolárov za kus. Ďalej nasleduje Go pod + Meze Audio Ria Penta za 1 199 dolárov, ďalej Go pod + 64 Audio U4s za 1 299 dolárov a nakoniec Go pod + Craft Ears Aurum má cenovku 1 399 dolárov.

Samostatný Bluetooth DAC / zosilňovač pre štúdiové slúchadlá do uší iFi Go pod sa začne predávať od začiatku júna za odporúčanú maloobchodnú cenu 399 dolárov.

Bluetooth DAC / zosilňovač pre štúdiové slúchadlá do uší iFi Go pod.