Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MetMo pridáva vreckovú verziu račňového skrutkovača Driver

MetMo pridáva vreckovú verziu račňového skrutkovača Driver
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Len pred rokom sa britská spoločnosť MetMo pochválila svojim nástrojom MetMo Driver, ktorý bol moderným prevedením klasického račňového skrutkovača. No tvorcovia teraz pridávajú menšiu vreckovú verziu, ktorá je určená skôr na každodenné úlohy, a ktorá má príznačný názov MetMo Pocket Driver.

Rovnako ako jeho väčší predchodca, aj vreckový račňový skrutkovač bol inšpirovaný nemeckým račňovým skrutkovačom Weltrekord z 50. rokov 20. storočia, ktorý sám vychádzal z konštrukcie, ktorá bola prvýkrát patentovaná v roku 1891. Rovnako ako jeho väčší brat, aj vreckový skrutkovač je rovnako výstavným kusom a hračkou ako aj praktickým nástrojom. Napríklad sa tvrdí, že jeho račňové kalené skľučovadlo vydáva pri otáčaní „veľmi uspokojivé“ cvaknutie. K dispozícii je aj rýchla páka na prepínanie medzi pohybom vpred a vzad.

Vreckový račňový skrutkovač MetMo Pocket Driver.

Zatiaľ čo pôvodný Driver bol navrhnutý na pomerne náročné použitie, Pocket je určený skôr na domáce práce, ako je montáž nábytku Ikea a uťahovanie skrutiek na bicykloch. Je vhodný na šesťhranné kľúče spolu so skrutkovacími bitmi a má rýchloupínaciu rukoväť, ktorú možno sklopiť buď rovno nadol v skrutkovacom štýle, šikmo na prístup do úzkych priestorov, alebo sklopiť o 90 stupňov.

Základná verzia Pocket je vyrobená z tvrdého eloxovaného hliníka 2024 leteckej kvality so skľučovadlom z nehrdzavejúcej ocele, ktoré má magnetickú zásuvku. Na výber je aj verzia s rukoväťou z nehrdzavejúcej ocele alebo dokonca verzia s kompletne nerezovým telom. Vo všetkých verziách možno do uzáveru uložiť dva skrutkovacie bity spolu s jedným v skľučovadle.

Vreckový račňový skrutkovač MetMo Pocket Driver.

Celá vec meria 103 mm na dĺžku a 27 mm na šírku a údajne má hmotnosť 109 gramov v základnej verzii, 149 gramov v základnej verzii s oceľovou rukoväťou alebo 230 gramov v celooceľovej verzii.

Vreckový račňový skrutkovač MetMo Pocket Driver je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať od od 89 libier (približne euro) za základný model až po 149 libier (okolo euro) za celooceľovú verziu. Maloobchodné ceny budú o 10 % vyššie. Dodávka je naplánovaná na február 2024.

Vreckový račňový skrutkovač MetMo Pocket Driver.