Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pero Colorpik čerpá z okolia, aby kreslilo v až 16 miliónoch farbách

Pero Colorpik čerpá z okolia, aby kreslilo v až 16 miliónoch farbách
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 9. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pri bežných plniacich perách sú používatelia obmedzení na farby pier v súprave. No nové pero Colorpik Pen je iné. Dokáže totiž reprodukovať až 16 miliónov farieb, ktoré si s ním používateľ naskenuje z okolitého prostredia.

Pero Colorpik Pen obsahuje farebný snímač RGB, spolu so štyrmi dopĺňateľnými atramentovými kazetami v rôznych základných farbách. Používateľ jednoducho priloží snímač k farbe, ktorá sa má skopírovať. Farba môže byť prevzatá v podstate z čohokoľvek, čo je po ruke. Stačí len stlačiť tlačidlo na vykonanie skenovania a pumpa v pere následne zmieša atramenty, aby sa reprodukovala táto farba.

Farby kopírovacie pero Colorpik Pen.

Colorpik Pen sa dodáva so šiestimi rôznymi hrotmi: guľôčkové pero, plniace pero, fixka, štetec, guľatý hrot a „"ihla“. Tie je možné podľa potreby vymieňať a zasúvať. Pero dokáže tiež komunikovať so špeciálnou aplikáciou pre operačné systémy iOS a Android cez Bluetooth alebo s počítačom cez USB. To umožňuje používateľovi začleniť naskenované farby do svojich digitálnych projektov. Kapacitný kryt na pere umožňuje jeho použitie ako dotykové stylus pero.

Farby kopírovacie pero Colorpik Pen.

Aplikácia umožňuje používateľovi vyladiť sfarbenie a odtieň naskenovaných farieb, aby získal presne to, čo chce. A ak si používateľ želá kresliť v určitej farbe bez toho, aby ju musel hľadať vo svojom okolí, môže ju jednoducho naskenovať z priloženej farebnej schémy so 199 rôznymi farbami.

Jedno plné nabitie 280-mAh lítiovej batérie je údajne dobré na približne 15 hodín používania, pričom jedno naplnenie každej kazety údajne umožňuje 24 kilometrov kreslenia.

Farby kopírovacie pero Colorpik Pen.

Farby kopírovacie pero Colorpik Pen je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter. Je ponúkané v súprave za akciovú cenu 159 USD, ktorá obsahuje pero, štyri hroty, farebnú schému a tri sady atramentových kaziet. Plánovaná maloobchodná cena je 298 USD. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v marci 2024.

Farby kopírovacie pero Colorpik Pen.