Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nositeľná „klimatizácia“, ktorá schladí nielen počas horúcich dní

Nositeľná „klimatizácia“, ktorá schladí nielen počas horúcich dní
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 9. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nositeľné zariadenie Qoola Pro by sa dalo opísať ako osobná klimatizácia, ktorá používateľom poskytne príjemný pocit chladného vzduchu na akomkoľvek mieste. Nastaviteľný popruh poskytne variabilitu nosenia na rôznych častiach tela, čo môže prísť vhod napríklad aj na zmiernenie bolesti drobných poranení a modrín.

Nositeľná osobná klimatizácia Qoola Pro využíva na schladenie tela používateľov vlastnú vylepšenú technológiu ICS+. Teplý vzduch sa nasáva prednou časťou zariadenia, prechádza chladiacimi jednotkami vo vnútri a nakoniec sa schladený vzduch vyháňa ventilátorom von cez otvory na vrchu zariadenia.

Nositeľná osobná klimatizácia Qoola Pro.

Vďaka nastaviteľnému popruhu sa dá zariadenie nosiť nielen okolo pása, ale aj na hrudi, chrbte, či na ruke alebo kolene. Môže sa tiež priložiť na rozhorúčené čelo, alebo len tak položiť na stôl, odkiaľ bude fúkať studený vzduch na používateľa. Intenzita prúdenia vzduchu ochladeného cez zariadenie sa dá ľahko nastaviť v troch režimoch nízkeho, stredného a vysokého chladenia. Rozsah teploty vzduchu vychádzajúceho zo zariadenia sa pritom pohybuje od 21 do 12 stupňov Celzia.

Nositeľná osobná klimatizácia Qoola Pro.

No takýto chladný vzduch pomôže nielen s osviežením tela počas horúcich dní. V režime maximálneho chladenia sa dá zariadenie použiť aj na upokojenie drobných poranení a modrín jeho priložením k bolestivému miestu. Vývojári tvrdia, že Qoola Pro tak môže plnohodnotne nahradiť ľadový obklad, keď nie je práve po ruke.

Nositeľná osobná klimatizácia Qoola Pro.

Sprievodná mobilná aplikácia poskytne prístup ku všetkým možnostiam ovládaniu. Používateľ si v nej môže tiež prezrieť informácie o počasí, ako je teplota a vlhkosť vzduchu. Navyše má možnosť si zvoliť inteligentný režim, ktorý automaticky zisťuje aktuálnu teplotu a podľa toho vyberie správnu úroveň chladenia.

Nositeľná osobná klimatizácia Qoola Pro.

Nositeľná osobná klimatizácia Qoola Pro je momentálne súčasťou už financovanej startup kampane na portáli Kickstarter. Získať sa dá podporou v sume od 620 HKD (približne 74 EUR). Plánovaná maloobchodná cena bude o 39 percent vyššia, teda v prepočte okolo 103 EUR. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na november tohto roku.