Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elegantný prsteň Ice Ring nepretržite sleduje zdravie na prste

Elegantný prsteň Ice Ring nepretržite sleduje zdravie na prste
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 11. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ľudia, ktorí chcú sledovať zdravotné ukazovatele na cestách, si pravdepodobne na zápästie nasadia inteligentné hodinky alebo fitness náramok. Tí, ktorí chcú jednoduchšiu a nenápadnejšiu možnosť, si namiesto toho môžu vybrať inteligentný prsteň. Spoločnosť Omate, ktorá sa zaoberá nositeľnými zariadeniami, práve uviedla na európsky trh elegantný prsteň s názvom Ice Ring.

Hoci je spoločnosť Omate známa predovšetkým svojimi inteligentnými hodinkami, v roku 2015 spolupracovala s francúzskou módnou značkou Emanuel Ungaro na vysoko módnom inteligentnom prsteni. Ten v podstate slúžil ako nositeľné zariadenie s obmedzeným počtom upozornení, ktoré zavibrovalo, keď uložený kontakt zavolal na spárovaný telefón.

Inteligentný prsteň Omate Ice Ring.

Nový inteligentný prsteň Ice Ring je tiež zameraný na módu. Je k dispozícii v klenotníctvach v Európe, vrátane francúzskeho Louis Pion. Je to však aj nositeľné zariadenie na nepretržité monitorovanie zdravia s „najmodernejšími snímačmi“, ktoré sledujú ukazovatele ako srdcový tep, kyslík v krvi, stres a úroveň fyzickej aktivity.

Inteligentný prsteň Omate Ice Ring.

Prsteň spolupracuje so sprievodnou mobilnou aplikáciou cez Bluetooth 5.1 a dokáže používateľom pripomenúť, aby sa začali hýbať, alebo vyhľadali lekársku pomoc v prípade zistenia abnormálnej srdcovej frekvencie. Prsteň Ice Ring podporuje rôzne športové režimy a pomáha sledovať trasu spolu s mapami Google a GPS v spárovanom smartfóne. Keď príde čas na spánok, prsteň monitoruje rôzne fázy spánku, pričom algoritmus poskytuje celkové skóre spánku.

Inteligentný prsteň Omate Ice Ring.

Vonkajší plášť je vyrobený zo zliatiny titánu, pričom prsteň je vodotesný podľa normy IP68 a váži len 2,9 gramu. Elektronika je napájaná 20 mAh lítium-polymérovou batériou, ktorá na jedno nabitie vydrží až 6 dní „bežného“ používania. Čas nabíjania je len 30 minút a batéria sa nabíja pomocou magnetického nabíjacieho USB kábla.

Inteligentný prsteň Omate Ice Ring bol vyrobený v spolupráci s parížskou značkou nositeľných hodiniek Ice Watch a je už k dispozícii v striebornej, zlatej alebo v čiernej farbe za cenu 199 EUR.

Inteligentný prsteň Omate Ice Ring.